Θέλουν και οι Στέγες (Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) την “γλύκα” τους

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Η δημιουργία βιώσιμων στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) για παιδιά με νοητική υστέρηση τα “στεγνά” αυτά χρόνια της κρίσης έχει εξελιχτεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Όμως, όπως και να το κάνουμε, έχει την γλύκα της.

Marmalade Festival, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουνίου, από το πρωί ως το βράδυ (10.00 – 21.00) στην πλατεία Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού. Συνδιοργανώνουν η διεύθυνση κοινωνικής προστασίας δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και το Κέντρο προστασίας ατόμων με νοητική υστέρηση “Εστία”. Στόχος, η χρηματοδότηση της εξελισσόμενης προσπάθειας ανέγερσης ΣΥΔ για τα παιδιά με νοητική υστέρηση του κέντρου. Στο όνομά του θεμελιώδους δικαιώματός τους πρόσβασης στις βασικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες και υποδομές που υποστηρίζουν μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση.

Ένας και μοναδικός είναι ο τρόπος για να δικαιωθεί η προσπάθεια του Κέντρου, για να μην “μείνουν μόνο με τη γλύκα της” οι άνθρωποι που προσπαθούν στις δυσκολότατες συνθήκες του “σήμερα” να τη φέρουν σε πέρας. Και αυτός δεν είναι άλλος από την μετάδοση αυτής της γλύκας στο μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό εύρος. Για να είμαστε κυριολεκτικοί, ζητούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι “διαθέσιμοι να γλυκαθούν” επισκέπτες στο Marmalade Festival του πρώτου σαββατοκύριακου του φετινού θέρους, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι αποφασισμένοι να μετάσχουν με το δικό τους γλυκό αντίτιμο στην προσπάθεια ανέγερσης της “Στέγης”.

Από πλευράς τους οι οικοδεσπότες έχουν φροντίσει ώστε η προσφερόμενη “γλύκα” αν μη τι άλλο να είναι υπέρ-πλήρης: Παραδοσιακές, μοντέρνες, πρωτότυπες, εντυπωσιακές μαρμελάδες, όλες χειροποίητες και βιολογικές από το εργαστήριο της Εστίας καθώς και πολλών άλλων συλλόγων, οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων που συμμετέχουν για να στηρίξουν την προσπάθεια ανέγερσης της ΣΥΔ για παιδιά με νοητική υστέρηση, συνθέτουν ένα Marmalade Festival “όνομα και πράμα”, πανέτοιμο να ανταποκριθεί σε όλα τα γλυκά γούστα. Απουσιολόγιο προφανώς δεν θα τηρείται, όμως όσοι και όσες θέλουν να δηλώνουν λάτρεις της γλύκας ετούτης της μάλλον πικρής ζωής καλό είναι να μην απουσιάσουν…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here