Στη Θάσο ο πρωθυπουργός- Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη για έλεγχο της φωτιάς-Κινδυνεύουν χωριά

 

Στη Θάσο βρίσκεται από τις 11 το οπρωί ο πρωθυπουργός, καθώς στο νησί συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Πριν λίγο έγινε και άλλη αναζωπύρωση πύρινου μετώπου κοντά στο χωριό Καλλιράχη, λόγω  των ανέμων που πνέουν στη περιοχή. Η φωτιά λένε οι πληροφορίες είναι 600 μέτρα από τα σπίτια του χωριού.

Θάσος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο πριν τις 11:00  στο νησί της Θάσου,  με ελικόπτερο Σινούκ, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών. Θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και θα έχει συναντήσεις με τη δημοτική Αρχή και φορείς του νησιού σε μια προσπάθεια ακόμα καλύτερου συντονισμού του έργου της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

θασος

τσιπρας θασοσ

Σημειώνεται πως ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία τουλάχιστον πύρινα μέτωπα έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, των εθελοντών και των εκατοντάδων κατοίκων στο νησί της Θάσου, προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιές στις Τοπικές Κοινότητες Ραχωνίου, Πρίνου και Μαριών.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση πολλών εστιών στις παραπάνω περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα οι φωτιές να προχωρήσουν επικίνδυνα και λίγο έλειψε να περικυκλωθούν τα χωριά. Ωστόσο, χάρη στοn συντονισμό των επίγειων δυνάμεων και τη συστηματική προσπάθεια, τα μέτωπα περιορίστηκαν αισθητά χωρίς να χρειαστεί οι τοπικές Aρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση χωριών και οικισμών.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν και πάλι ρίψεις νερού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τής πυροσβεστικής υπηρεσίας όλα τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ οι φωτιές έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο ωστόσο τονίζεται πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here