Θάνου: Τα όρια ηλικίας θα συζητηθούν-Κοντονής: Αλλαγές, μόνο με αναθεώρηση Συντάγματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασ. Θάνου, δεν το βάζει κάτω με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανωτάτων δικαστών και διαμήνυσε την πρόθεσή της να ορίσει εκ νέου και άμεσα τη συζήτηση στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, που είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί της, πως το θέμα αυτό μπορεί να τεθεί μόνο μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, αφού το ισχύον Σύνταγμα δεν επιτρέπει καμία άλλη ερμηνεία επι του θέματος, που ταλανίζει τη Δικαιοσύνη.

Η  κ. Θάνου είπε στους δημοσιογράφους  ότι την ερχόμενη ή τη μεθεπόμενη Πέμπτη θα ορίσει τη συζήτηση για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ενώπιον της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η ακριβής ημερομηνία θα προσδιοριστεί όταν είναι έτοιμη η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το ζήτημα αυτη την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Α.Π.. Ωστόσο, το πρωί έγινε γνωστό ότι η αυριανή συνεδρίαση αναβάλλεται επ’ αόριστον, με επίσημη αιτιολογία ότι η κ. Κιουρτσόγλου δεν ήταν έτοιμη.

Κοντονής: Μόνο με αναθεώρηση οι αλλαγές

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επανέλαβε σήμερα ότι αλλαγές αναφορικά με την ηλικία συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών μπορούν να γίνουν μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνταγματική αναθεώρηση. Η ολομέλεια  μπορεί να συνεδριάζει και να αποφασίσει για οποιαδήποτε ζητήματα τίθενται από τα μέλη της και εμάς, για την κυβέρνηση εννοώ, θα είναι ευπρόσδεκτη μία οποιαδήποτε άποψη η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος», σημείωσε.

Ο κ. Κοντονής επισκέφθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο και συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και με τους αντεισαγγελείς. Επίσης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με την κ. Θάνου.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το συγκεκριμένο θέμα εντείνει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη Δικαιοσύνη, είπε εκ νέου ότι οι ανακοινώσεις (σ.σ. των δικαστικών Ενώσεων) δίνουν μία εικόνα εμφυλίου πολέμου εντός της Δικαιοσύνης.

«Αυτό», πρόσθεσε, «πρέπει να σταματήσει για να μην πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης και ξέρετε ένα τέτοιο κακό δεν αφορά μόνο τον παρόντα χρόνο αφορά και το μέλλοντα και σωρεύονται προβλήματα τα οποία δεν είναι ανάγκη αυτή την ώρα να τα δημιουργούμε. Τα προβλήματα της Δικαιοσύνης είναι πολλά και είναι άλλου τύπου καλούμε λοιπόν τους πάντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουμε τα προβλήματα της Δικαιοσύνης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here