Θάνου: Εκλογές, μεταναστευτικό, άνοιγμα σχολείων, οι προτεραιότητες μας

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Εκτός από την διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών θα χειρισθούμε το μεταναστευτικό και την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, δήλωσε στη συντομη ομιλία της προς τους νέους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου. Λίγη ώρα νωρίτερα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης είχε δηλώσει ότι οι φορολογικές υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά και οι διατάξεις που ψηφίσθηκαν θα εφαρμοσθούν κανονικά.

Στις 14:30 ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στη σύντομη προσφώνησή της η κ. Θάνου τόνισε ότι:

«Μετά την μακρόχρονη θητεία του στο δικαστικό χώρο ανέλαβα τι τιμητικό βάρος για διενέργεια εκλογών. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών με τρόπο αδιάβλητο και σε ήρεμο κλίμα.  Είναι πιθανό ωστόσο να διαχειρισθούμε και ορισμένα άλλα θέματα όπως το μεταναστευτικό και την ομαλή έναρξη των σχολείων και ορισμένα άλλα. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιλυθούν όλα τα προβλήματα με τον πλέον επιτυχή τρόπο».

Αμέσως  θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργών.

Η ορκωμοσία

Στη 1 το μεσημέρι έγινε η τελετή ορκωμοσίας των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου  θρησκευτικό όρκο, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Παιδείας Αγγελική Κιάου έδωσαν πολιτικό όρκο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here