Δ. Χαραλαμπίδου: Θα ψηφίσω «όχι” δεν παραδίδω την έδρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

To σχέδιο αυτό είναι ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο και δεν πρόκειται να το ψηφίσω, είναι ειλημμένη απόφαση, τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

Η κ. Χαραλαμπίδου εμφανίστηκε αταλάντευτη στην απόφασή της καθώς, όπως ανέφερε, παρότι είχε ψηφίσει «ναι” στην εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό για να κάνει τη διαπραγμάτευση, ήταν ανάμεσα στους βουλευτές που δήλωσαν μετά την ψηφοφορία ότι αν έρθουν μέτρα λιτότητας δεν θα τα ψηφίσει.

«Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι τα κόμματα αυτά, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είναι εραστές του Μνημονίου και των μνημονιακών πολιτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ένα 3ο Μνημόνιο. Εξάλλου, το είχαν προετοιμάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό” πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στους συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν τη συμφωνία υπογράμμισε ότι ” δεν είναι και αυτοί εραστές του Μνημονίου. Καταλαβαίνω τη στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και, κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος. Θέλουν να δώσουν μια στήριξη στην κυβέρνηση. Είναι μια λογική, την οποία εγώ δεν συμμερίζομαι”.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι αμείλικτα, δυστυχώς και με αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία άλλη πολιτική, συνέχισε η κ. Χαραλαμπίδου. «Κατά τη γνώμη μου” τόνισε, δεν έχει σημασία ποιος το υπογράφει και ποιος υπουργός θα υπογράφει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραιτηθεί από βουλευτής, η κ. Χαραλαμπίδου είπε:«Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here