Πρ.Παυλόπουλος:Θα φθάσω μέχρι τα όρια των αρμοδιοτήτων μου

«Oσο πιο αρραγές είναι το εσωτερικό μέτωπο σ’ αυτόν τον αγώνα, τόσο καλύτερα για τον τόπο και την διαπραγματευτική του δύναμη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρόεδρο του κόμματος το «Ποτάμι» Σταύρο Θεοδωράκη. Σε αυτήν τέθηκε εκ μέρους του κ.Θεροδωράκη και το ζήτημα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ.Παυλόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα προχωρήσουμε ενωμένες όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις», σημειώνοντας ωστόσο  ότι «το να υπάρχουν πολιτικές διαφορές είναι το λίπασμα που τρέφει το δέντρο της Δημοκρατίας».

Επανέλαβε ότι η εντολή του λαού είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη  και ότι αυτό τον δεσμεύει, πρσθέτοντας ότι  θα κάνει ό,τι του αναλογεί εντός και εκτός Ελλάδος.

«Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω στα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Ο ρόλος του Προέδρου εξαρτάται από την εντολή του ελληνικού λαού και την σύνθεση της Βουλής».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι αναλογίζεται και τις δικές της ευθύνες σ΄αυτήν την προσπάθεια, γιατί η λύση που πρέπει να προκύψει θα πρέπει να είναι λύση, η οποία ανταποκρίνεται στις δικές μας υποχρεώσεις αλλά και στην προοπτική που πρέπει να έχει η Χώρα, για να μπορέσει να φύγει απ΄αυτήν την εφιαλτική περίοδο στην οποία έχει περάσει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι πρέπει να δώσουμε πατριωτικές και όχι κομματικές λύσεις και ζήτησε την συμβολή του ΠτΔ προς αυτή την κατεύθυνση. » Ξέρω βέβαια, τους περιορισμούς που έχουν τεθεί μετά την Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά πιστεύω ότι ένας άνθρωπος σαν και σας, που έχετε θητεύσει δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θα πρέπει να έχετε μια συμβολή μεγάλη, έστω και με τον λόγο σας σ΄αυτές τις πατριωτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας ότι «η Βουλή που σας επέλεξε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία νομίζω ότι είναι Βουλή που μπορεί να δώσει λύσεις ευρωπαϊκής κατεύθυνσης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here