Θα αθωωθούν οι περισσότεροι απαγωγείς του Λεμπιδάκη – Κανείς δεν τους αναγνωρίζει

Ο φόβος του απαχθέντα Μιχάλη Λεμπιδάκη αλλά και άλλων μαρτύρων, οδηγεί μοιραία προς αθώωση τους περισσότερους απο τους 12 κατηγορουμένους για την απαγωγή, αφου κανένας δεν τους αναγνωρίζει.  Ομως τεκμηριώνονται για κάποιους τα αδικηματα της εκβιασης. Επισης,  λόγω της φυσικης παρουσιας δυο εξ αυτών στο χώρο της ομηρείας, τεκμηριώνεται και η συμμετοχή στην απαγωγή.

Η δίκη οδεύει προς το τέλος της και η Εισαγγελέας της έδρας, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην πολύκροτη υπόθεση, τα κρησφύγετα καθώς και τις επικοινωνίες των κατηγορουμένων με την οικογένεια του επιχειρηματία.

Η εισαγγελέας είπε ότι θα μπορούσε να ασκήσει δίωξη στον Μιχάλη Λεμπιδάκη για ψευδορκία αλλά δεν θα το πράξει, γιατί  ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονται υπό πίεση και καθεστώς φόβου και επανέλαβε ότι κανένας μάρτυρας εξάλλου δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορουμένους.

Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η υπόθεση να μπει στο αρχείο, καθώς οι μάρτυρες της απαγωγής δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπο κανενός από τους σημερινούς κατηγορούμενους, κάποιον από τους δράστες της αρπαγής που έγινε μπροστά στα μάτια τους, ενώ και ο κ. Λεμπιδάκης αρνείται, όπως σημείωσε η εισαγγελέας, να τους περιγράψει. (Οπως κατέθεσε ο απαχθείς, «φορουσαν κουκούλες ή γυαλιά ηλίου, δεν μπορώ να τους περιγράψω ή να τους αναγνωρισω»)

Επιπλέον, η εισαγγελέας προχώρησε και σε μια αποκάλυψη σε ότι αφορά το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η οικογένεια του επιχειρηματία, και αναφέρθηκε σε δολιοφθορά που διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο που ανήκει στο γιο του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και η οποία (δολιοφθορά) ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί.

Πάντως υπάρχουν και κατηγορουμενοι που συνελήφθησαν στο χώρο που κρατειτο ο επιχειρηματιας και αυτοί (παρότι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης, αφου φροντιζαν βασικά για τη διατροφή του μόνον) μάλλον θα καταδικαστουν για την συμμετοχή στην αρπαγή του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η εισαγγελέας ζήτησε πάντως για τον 1ο κατηγορούμενο, ιδιοκτήτη της μάνδρας,  την ενοχή του για αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης.

Για τον 2ο κατηγορούμενο τον φύλακα από τη Θεσσαλονίκη, ζητά την ενοχή του για αρπαγή και ένταξη σε σγκληματική οργάνωση

Γις τον 3ο κατηγορούμενο, τον ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ζητά την ενοχή του για απόπειρα εκβίασης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

Για τον 4ο κατηγορούμενο, τον νεαρό από τα Σφακιά, για απόπειρα εκβίασης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

Για τον 5ο κατηγορούμενο τον κτηνοτρόφο από τα Σφακιά, για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή πολεμικού τυφεκίου
Για τον 6ο κατηγορούμενο, τον μεσίτη, ζητά την ενοχή του για απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Για τον 7ο κατηγορούμενο τον ακτιβιστή από το Ρέθυμνο, για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Για τον 8ο κατηγορούμενο, υπάλληλο του ιδιοκτήτη της μάνδρας, για αρπαγή, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή πολεμικού τυφεκίου

Η πρόταση της εισαγγελέως για τους 4 κατηγορουμένους που δεν είναι προφυλακισμένοι, ειναι η εξής:
Για τον 9ο κατηγορούμενο, για απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
Για τον 9ο κατηγορούμενο, ζήτησε την ενοχή του για απόπειρα εκβίασης, συγκρότηση αλλά και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
Για τον 11ο κατηγορούμενο απλή συνέργεια σε αρπαγή και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
και για τον 12ο κατηγορούμενο απόπειρα εκβίασης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.Για κανέναν, όπως είπε η εισαγγελέας από τους 12 κατηγορούμενους δεν έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη στις 30 Μαρτίου 2017.

Παράλληλα ζήτησε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για πιθανή άσκηση δίωξης σε βάρος άλλων τεσσάρων ατόμων.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο επιχειρηματίας είχε απελευθερωθεί  στις 2 Οκτωβριου του 2017, μετά απο  έξι μήνες ομηρείας

Η  Αστυνομία τότε πραγματοποίησε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων,  σε μια παλιά μάντρα αυτοκινήτων έξω από Ρέθυμνο προς τα Χανιά.

Ο επιχειρηματίας  βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα, αλλά  καλά στην υγεία του αν και πολύ αδυνατισμένος και καταβεβλημένος.

Η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις αρχικά και εν συνεχεία σε άλλες πέντε. Δύο από τους δράστες δούλευαν παλιότερα σε εταιρεία του ομίλου Λεμπιδάκη.

Στο χώρο που κρατούνταν ο επιχειρηματίες ήταν δύο από τους απαγωγείς, οι οποίοι αν και ήταν οπλισμένοι δεν αντέδρασαν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here