«Θα αποδειχθεί, με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση για την κλήση της σε απολογία με αφορμή το περιστατικό με τον αναπτήρα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι θα αποδειχθεί κατά την ακροαματική διαδικασία πως δεν υπήρξε ρίψη αντικειμένου στο ματς που να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστή και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος να τιμωρηθεί με βάση το κατηγορητήριο στο οποίο θα απολογηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε σχέση με την κλήση της σε απολογία για τον αγώνα Πλατανιάς – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διευκρινίζει τα εξής:

Δεν υπήρξε σε καμμία περίπτωση ρίψη αντικειμένου η οποία να θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστή ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Αυτό προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό και από τις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα. Είμαστε σίγουροι ότι θα αποδειχθεί και στην ακροαματική διαδικασία.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σέβεται απολύτως τις επιταγές του πειθαρχικού κώδικα και πιστεύει στην ακριβοδίκαιη εφαρμογή του με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που σκοπίμως δημιουργείται από ορισμένους».

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο για την Παρασκευή 22/01/2016 και ώρα 15:00 έπειτα από την χρησιμοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού, αφού ο διαιτητής Σπάθας δεν είχε γράψει κάτι στο φύλλο αγώνα. Η απολογία έγινε με βάση το άρθρο 15, παράγραφος Β, εδάφιο ε.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε: «Με βάση τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καθώς και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/2/1/15-Γ από 13-01-2016 απόφαση του Διευθυντού του Γραφείου Αστυνομεύσεως-Ασφαλείας της Διευθύνσεως Αστυνομίας Χανίων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πλατανιάς-ΠΑΕ Ολυμπιακός. 
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 3 περ. Β΄ στοιχ. ε΄ και ζ΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here