Θ. Ξανθόπουλος: Η σωφρονιστική πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση κ. Νικολάου

Η σωφρονιστική πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να εξαντλείται στα ψεύδη, τις χυδαιότητες, την κατασταλτική αντίληψη και τη μικροπολιτική λογική της κ. Γραμματέως, σχολιάζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος, απαντώντας σε ανάρτηση της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής στην οποία μιλούσε για θρασύτηττα του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου τομεάρχη Δικαιοσύνης.

Αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος:                                                                                                        

Σέβομαι την θεσμική μου ιδιότητα και δεν πρόκειται να αντιπαρατεθώ σε αυτό το επίπεδο με την κ. Σοφία Νικολάου, Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία δεν τιμά τη δική της.

Η σωφρονιστική πολιτική είναι μια πολύ σύνθετη και σοβαρή υπόθεση. Δεν επιτρέπεται να εξαντλείται στα κραυγαλέα ψεύδη, τις λεκτικές χυδαιότητες, την μονομερή κατασταλτική αντίληψη και τις μικροπολιτικές λογικές της κ. Γραμματέως.

Εκφράσαμε με επιχειρήματα τις θέσεις και την κριτική μας στην κυβέρνηση. Θεωρούμε,  ότι ο σωφρονισμός, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, δεν είναι  ζήτημα καταστολής αλλά  πρωτίστως εκπαίδευσης και επανένταξης των κρατουμένων. Αυτή η θέση μας την ενόχλησε. Και απαντά  με ύβρεις και χυδαιολογία.

Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο. Θα συνεχίσουμε την θεσμική και κοινωνική μας μάχη για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική σωφρονιστική πολιτική, όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου.

Υ.Γ Αν η κ. Νικολάου για μια φράση μου προχώρησε σε ολόκληρη ανάρτηση, νυχθημερόν θα γράφει για όσα θα ακολουθήσουν

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here