Τη μισή σύνταξη θα καταβάλλει αύριο Τετάρτη ο ΟΑΕΕ

«Κουρεμένες» κατά το ήμισυ θα είναι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα πιστωθούν αύριο μετά τις 11 πμ στους λογαριασμούς των συνταξιούχων.  Λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 260 εκατ. ευρώ που απαιτείται το μήνα .
Eτσι αύριο Τετάρτη οι συνταξιούχοι  του ΟΑΕΕ θα λάβουν τη μισή σύνταξη , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο διοικητής του Οργανισμού καθώς   δεν  έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα που απαιτούνται.  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του  ΟΑΕΕ,  Τάσος Πετρόπουλος τόνισε ότι από το κλείσιμο των τραπεζών δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 260 εκατ. ευρώ καθώς δεν καταβλήθηκαν οι εισφορές ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν κατέβαλε τη μηνιαία επιχορήγηση.

Έτσι αύριο θα καταβληθούν τα 130 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα εάν τα ποσά συγκεντρωθούν. Αν  υπολογίσουμε ότι η μέση σύνταξη  του ΟΑΕΕ  είναι 700 ευρώ,  αύριο θα πιστωθούν τα 350. Βεβαίως ο συνταξιούχος δε μπορεί να «σηκώσει» παρά 120 ευρώ, λόγω του ημερήσιου ορίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here