Θ. Φωτίου: Αυξήσεις έως 80% στα οικογενειακά επιδόματα-Καμία αλλαγή στα αναπηρικά-Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με το κοινωνικό μέρισμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά περίπου 80% μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση με τους δανειστές, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Οπως εξηγεί, μιλώντας στον real fm, μετά την αύξηση του ποσού από τα 650 εκ. ευρώ στα 910 εκ. ευρώ για το 2018, τα επιδόματα που δικαιούται μια οικογένεια για ρο πρώτο παιδί, αυξάνεται από τα 40 στα 70 ευρώ και για δύο παιδιά από τα 80 στα 140 ευρώ.

Αυξάνεται επίσης από τα 242 στα 280 ευρώ το επίδομα σε μια τρίτεκνη οικογένεια ενώ για τις πολύτεκνες  το ποσό αυξάνεται κατά 140 ευρώ για κάθε παιδί.

Η διαπραγμάτευση δεν ήταν εύκολη αλλά τα καταφέραμε και διαψεύσθηκαν όλοι εκείνοι που μιλούσαν για ψαλίδι στα οικογενειακά επιδόματα, τόνισε η κ. Φωτίου.

Οσον αφορά τα αναπηρικά επιδόματα, η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή. «Θα δίνονται όπως συμφωνήθηκε από τον ενιαίο τρόπο προσδιοριμού, με όλους τους φορείς, υπογράμμισε.

Η κ. Φωτίου έκανε επίσης αναφορά σ΄ένα πιλοτικό εργαλείο διευκόλυνσης των αναπήρων που ξεκινά από την Αθήνα, και αφορά τον ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας.

Για το κοινωνικό μέρισμα 

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες της καταβολής του κοινωνικού μερίσματος. Είμαστε από πάνω με την ΗΔΙΚΑ κάθε μέρα για να επιλύουμε χωριστά προβλήματα. Π.χ Θέματα με αποβιώσαντες αρχηγούς νοικοκυριών που αντιμετωπίσθηκε< σημείωσε απαντώντας σε άλλη ερώτηση η κ. Φωτίου.

«Για όσους φιλοξενούνται δημιουργείται μια λάθος εντύπωση. Κάθε γονιός ή παππούς που φιλοξενεί το γιό ή το εγγόνι του αυξάνει το ταβάνι για να μπει στο μέρισμα. Το ταβάνι αυτό αυξάνει στα 22.500 ευρώ, τότε μπαίνει στο μέρισμα», συμπλήρωσε.

«Στα δημόσια ιδρύματα προσφέρονται τα πάντα, η ιατροφαρμακευτική του κάλυψη,  κλπ. Δεν μπορεί να πάρει όποιος είναι εκεί μέρισμα. Προσπαθούμε να λύσουμε πάντως το πρόβλημα με τους εκ γενετής αναπήρους χωρίς εισόδημα», πρόσθεσε.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο επίτευγμα των 130.000 ζεστών σχολικών γευμάτων που διανέμονται καθημερινά στα δημστικά σχολεία αλλά και σε ενέργειες για να ενταχθούν περισσότερα παιδιά, δωρεάν, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here