Τέξας: Στους επτά οι νεκροί από τον Χάρβεϊ-Κίνδυνος για 30.000 από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Στους επτά ανέβηκαν οι νεκροί από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας ενώ μεγάλες πλημμύρες αναμένεται να εξαναγκάσουν τουλάχιστον άλλα 30.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη πολιτεία σπεύδει σήμερα ο Τραμπ σε μια προσπάθεια να τονίσει την ενότητα της χώρας μπροστά σε αυτή τη «φοβερή τραγωδία».

Ο κόσμος ασχολείται και καλά κάνει με ενδιαφέρον για την αμερικανική αυτή τραγωδία. Ομως τα ΜΜΕ δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία και αγωνία, όταν από αντίστοιχα μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σιέρα Λεόνε, έχασαν τη ζωή τους πάνω από 350 άνθρωποι!!!

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους για την άνοδο της στάθμης του νερού στο Χιούστον, τις επόμενες μέρες καθώς η καταιγίδα μαίνεται πάνω από τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού.

Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν στην κομητεία Χάρις, όπου βρίσκεται το Χιούστον, σύμφων με την Τρίσια Μπέντλεϊ, εκπρόσωπο του γραφείου του ιατροδικαστή της κομητείας. Μιά 60χρονη γυναίκα σκοτώθηκε στον ύπνο της στη γειτονική κομητεία Μοντγκόμερι από την πτώση δέντρου στο τροχόσπιτο όπου ζούσε, είπε σε επιστολή του στο Twitter το γραφείο του τοπικού ιατροδικαστή. Οι αρχές πιστεύουν ότι θα ανέβει ο αριθμός των θυμάτων και από γειτονικές κομητείες.

Ο Χάρβεϊ αναμένεται να παραμείνει στο Τέξας τις επόμενες μέρες, με βροχοπτώσεις που θα προσθέσουν τουλάχιστον άλλα 25-31 εκατοστά βροχής, και με πιθανές πλημμύρες στη γειτονική Λουιζιάνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here