Τεθωρακισμένα στους δρόμους και «προληπτικές» συλλήψεις στη χώρα που ξαναγέννησε τη δημοκρατια, στη χώρα του «Μάη»

Αρχισαν τα δακρυγόνα και οι συγκρουσεις στο Παρισι και σε άλλες πολεις της Γαλλίας με τις καθιερωμένες ανα Σάββατο συγκεντρώσεις των «Κιτρινων Γιλέκων» που έχουν πεισμώσει για τα καλά. Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, εκ των οποίων πολλοί μέλη ειδικών δυνάμεων και πολλοί έφιπποι, συν 12 τεθωρακισμένα στους δρομους τους Παρισιου, στη χώρα που καποτε με τη γαλλική επανάσταση ξαναγέννησε στην Ευρώπη τη Δημοκρατια και φώτισε τον κόσμο.

Τώρα η Γαλλία του Μακρόν κλεινει τα μουσεία, τα καταστηματα, τα σχολεια, συμπεριφέρεται σε παιδιά 15 ετών σαν σε αιχμαλώτους πολέμου, συλλαμβάνει προληπτικά και μάλλον με όσα κάνει πεισμώνει ακόμα περισσότερο τα  «Κίτρινα Γιλεκα» -μια πολιτικά άστεγη κινητοποίηση που ισως και να είχε  ξεφουσκώσει, αν η κυβέρνηση με αλαζονεία δεν έκανε το λαθος να τραβήξει το σκοινί.  Επίσης με αλαζονεία νόμισε ότι θα εκτόνωνε την κατάσταση πείθοντας τον κόσμο ότι  τα «Κιτρινα Γιλεκα» είναι ακροδεξιά. Ομως δεν έπεισε….

 

Τώρα, με τα δακρυγόνα και σήμερα να πέφτουν σαν την βροχή, τα «Κίτρινα Γιλέκα» έχουν απέναντί τους τεθωρακισμένα, οι μαθητές συλλαμβάνονται σαν αιχμάλωτοι πολέμου και εφαρμόζεται η απίστευτα αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική των λεγόμενων «προληπτικών» συλλήψεων -δηλαδή σε πιάνω χωρίς  να εχεις κάνει απολύτως τίποτα, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον….

Τα τεθωρακισμένα του Μακρόν είναι εκείνα που ειχαν  χρησιμοποιηθεί μάλιστα και στο Κοσσυφοπέδιο, γιατι ο πρόεδρος της Γαλλίας θεωρεί ότι αφού τα «Κίτρινα Γιλέκα»δεν κάμφθηκαν παρότι υποχώρησε στο θέμα των τιμών των καυσιμων, πρέπει πλέον να τα τσακίσει.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, με τους περισσότερους πάντως στο Παρίσι.

Πολλοί φοβώνται ότι σήμερα μπορεί να υπάρξουν και νεκροί και δεν βγαίνουν στο δρόμο, σε μια χώρα σε κατάσταση βουβής πολιορκίας, με έναν ακήρυχτο στρατιωτικό νόμο. Όμως υπάρχουν ήδη δυο νεκροί. Η μια νεκρή ανήκε στα «Κίτρινα Γιλέκα» και την πάτησε προ δύο εβδομάδων με το αυτοκινητό της μια γυναικα οδηγός  «που τρόμαξε επειδή της έκλεισαν το δρόμο» και  η άλλη σκοτώθηκε απο δακρυγόνο μέσα στο σπιτι της στον 4ο όροφο (!!!) επειδή το βλήμα εκτοξεύθηκε ψηλά και την πετυχε στο κεφάλι την ώρα που η άμοιρη απλά έκλεινε το παράθυρο για να μην μπαινει μέσα ο καπνός των δακρυγόνων.

Σοκ στη Γαλλία! 146 μαθητές – αιχμάλωτοι πολέμου! Απίστευτες εικόνες <p data-wpview-marker=

Πολλοί έχουν σοκαριστεί απο την εικονα της Τετάρτης, όταν εισέβαλαν σε λύκειο ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και πέταξαν  έξω τους μαθητές  με εικονες απο στρατοπεδο συγκετρώσεως. Τετρακόσια λύκεια της χώρας βρίσκονται εν τω μεταξύ σε κλοιό καταλήψεων για τη μεταρρύθμιση που επιχειρείται να περάσει ο Μακρόν στις ανώτατες σχολες.

Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές αρχές έχουν προβεί σε 514 προσαγωγές και 272 συλλήψεις.

 

Importante mobilisation sécuritaire autour de l'Arc de Triomphe, le 8 décembre 2018.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here