Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιάς στάσης

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), για την εξ αποστάσεως σύσταση εταιρειών.Ήδη, σήμερα το πρωί, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης, έγινε η πρώτη σύσταση εταιρείας, η οποία διήρκεσε από τις 8.36 μέχρι τις 9.10».

Όπως είχε αναφερθεί κατά την παρουσίαση της υπηρεσίας στις 11 Ιουλίου, μέσω της πλατφόρμας θα μπορεί δυνητικά να συσταθεί μία μονοπρόσωπη εταιρεία από οποιονδήποτε Έλληνα ή Ευρωπαίο πολίτη ακόμη και μέσα σε 13 λεπτά.

Χάρη στην πλατφόρμα η σύσταση επιχειρήσεων είναι εφικτή σε ελάχιστο χρόνο με τη χρήση μόνο ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη σύσταση Μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε. και σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2019, θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες νομικές μορφές.

Σημειώνεται ότι για όσους επιλέξουν την e-ΥΜΣ, στη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της, η σύσταση επιχείρησης θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στην συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη δηλαδή παρουσία.

Πλέον, πέραν της δυνατότητας σύστασης ΑΕ και ΕΠΕ από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης των επιμελητηρίων, με τη χρήση πρότυπων καταστατικών, παρέχεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να υλοποιήσει ο ίδιος ηλεκτρονικά τη σύσταση μιας εταιρείας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με μειωμένο κόστος, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΥΜΣ (http://eyms.businessportal.gr), με μοναδικές προϋποθέσεις, την κατοχή ηλεκτρονικής υπογραφής και την χρήση πρότυπου καταστατικού χωρίς τη μεσολάβηση οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας.

«Η ίδρυση εταιρείας με μία «στάση» μέσα σε 13 λεπτά έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τους έντιμους, αλλά και κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας» παρατήρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού – Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here