Τετάρτη 3 Ιουνίου: Διαμαρτυρία για τις Σκουριές

Κάλεσμα ώστε να σταματήσει η καταστροφική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές απευθύνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού & η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής). Την Τετάρτη 3 Ιουνίου διοργανώνουν στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζονται προσφυγές ενώ στη συνέχεια στις 6:00 μ.μ. από το σταθμό Αμπελοκήπων του μετρό, στη Λ. Αλεξάνδρας, θα κάνουν πορεία πρός το ΥΠΑΠΕΝ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-κάλεσμα, η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός, καναδικών συμφερόντων, στη Χαλκιδική θα έπρεπε να έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Γιατί είναι καταστροφική, παράνομη, χωρίς κοινωνικά οφέλη και συναίνεση. Αντί γι αυτό, η εταιρία συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την καταστροφή του Κακκάβου. Είναι προφανές ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται κάθε περιθώριο ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα που θα καθιστούσαν αναπόφευκτη την καταστροφή της Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 350 αγωνιστές διώκονται, με μόνη ουσιαστική κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη λογική “επενδύσεις με κάθε κόστος” και άσκησαν το δικαίωμα να προστατέψουν τον τόπο τους.

Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή, βαραίνει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη δικαιοσύνη. Οι δικαστές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, με βάση τη νομοθεσία, το δημόσιο – κοινωνικό συμφέρον, το κοινό περί δικαίου αίσθημα και όχι βάσει των συμφερόντων των “επενδυτών”.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να είναι θεατής στο έγκλημα που συντελείται και να αναλάβει τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής. Οφείλει να επιδείξει την πολιτική βούληση που χρειάζεται – και προεκλογικά είχε διατυπωθεί ξεκάθαρα – , ώστε να επιλυθεί άμεσα και δια παντός αυτό το ζήτημα.

Η καταστροφή στις Σκουριές συνεχίζεται

Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους

Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Να σταματήσει τώρα το έργο της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here