Για ένα αυθαίρετο 4 φόνοι και τέσσερις φορές ισόβια σε επιχειρηματία

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής καταδίκασε σε 4 φορές ισόβιαε γνωστό Καβαλιώτη επιχειρηματία οπτικών, κρίνοντάς τον ένοχο για τις 3 δολοφονίες το 2001 στη Θάσο, του Γιάννη Κουλούση, του Γιώργου Χαλκίδη και του Κυριάκου Αθανασά, καθώς και για τη «συνεργεία στη δολοφονία» του Γιώργου Σιδηρόπουλου στην Καβάλα το 2002.

Το Δικαστήριο, μετά από μια πολύωρη δίκη, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Η απόφαση ελήφθη ερήμην του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι ήδη φυγόδικος από άλλη καταδικαστική υπόθεση η οποία εκκρεμεί εναντίον του και αναζητείται εδώ και μήνες από τις Αρχές.

Ο φάκελος της υπόθεσης με τους 4 φόνους είχε ανοίξει πριν από μερικά χρόνια, όμως, σύμφωνα με την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την καταδίκη του επιχειρηματία. Ομως ο εισαγγελέας κινήθηκε αυτεπάγγελτα -κι εφόσον άσκησε έφεση- ανοίγοντας ξανά τον φάκελο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του κατηγορουμένου θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να προσβάλλει την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου.

Το ιστορικό

Στις 16 Ιουλίου 2001 σε εξοχική κατοικία στην περιοχή της Καλλιράχης Θάσου ανακαλύπτονται τα πτώματα του 48χρονου υπαλλήλου της Νομαρχίας Καβάλας Γιάννη Γκουλούση, του 56χρονου υπαλλήλου της Πολεοδομίας Γιώργου Χαλκίδη και του 49χρονου υπαλλήλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκου Αθανασά. Τα θύματα είχαν πυροβοληθεί από έναν δράστη και είχαν δεχθεί χαριστική βολή.
Η Αστυνομία εικαζει ότι ο δράστης ήξερε και τα τρια θύματα και τα είχε αιφνιδιάσει την ώρα που έπιναν καφέ

Ο τριπλός φόνος συνδέθηκε με με την εν ψυχρώ δολοφονία στις 2 Σεπτεμβρίου 2000 στην Καβάλα του 37χρονου επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων Κωνσταντίνου Τσιαχτσίρα, για τον οποίο είχε κατηγορηθεί ως  πιθανός  ηθικός αυτουργός ένας πολιτικός μηχανικός της Καβάλας.

Στις 27 Ιουλίου 2002 δολοφονήθηκε στην ίδια  πόλη και ο ιδιοκτήτης νυχτερινών καταστημάτων και καταστήματος οπτικών ειδών Γιώργος Σιδηρόπουλος. Η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι το όπλο των εγκλημάτων στη Θάσο και στην Καβάλα ήταν το ίδιο.

Από τότε οι αστυνομικοί αρχισαν να υποψιάζονται τον 57χρονο επιχειρηματια που ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών. Ως πιθανό κίνητρο των δολοφονιών στην Καλλιράχη εμφανιζόταν η απόφαση της Πολεοδομίας να γκρεμίσει πολυτελή κατοικία του 57χρονου σε εξοχική περιοχή της Καβάλας λίγες εβδομάδες πριν από το φονικό.

Δεν βρεθηκαν ομως αποδεικτικά στοιχεία τότε -αργότερα «μίλησε» ένας 30χρονος φιλος του που κατέθεσε οτι είδε το ΙΧ του επιχειρηματία στα σημεια των φόνων.

Εν τω μεταξύ, το Νοέμβρη του 2002 ο 57χρονος κατηγορήθηκε για δύο ένοπλες ληστείες που έγιναν στις 31 Οκτωβρίου 2002 στα υποκαταστήματα των τραπεζών Alpha και Εμπορική της Ελευθερούπολης Παγγαίου Καβάλας.  Ο 57χρονος ομως εξαφανιστηκε  παρότι τραυματίσθηκε και διέφυγε στην Τουρκια. Συνεληφθη σε νοσοκομείο της Τουρκιας και εκδόθηκε. Προφυλακίσθηκε αλλά στις 10 Δεκεμβρίου 2003 ο 57χρονος απέδρασε από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο κέντρο της Καβάλας. Συνελήφθη εκ  νέου  λίγες ημέρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Οταν εξέτισε μέρος της ποινής του αφέθηκε ελεύθερος, ομως εν τω μεταξύ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικοί λειτουργοί αρχισαν να ασχολουνται επισταμένως με την εμπλοκή του στους 4 φόνους.

Η κατάθεση 30χρονου ο οποίος διέμενε σε κατοικία στην Καλλιράχη Θάσου, κοντά στο σπίτι που διαπράχθηκε ο τριπλός φόνος του 2001, οδήγησε σε νέα δικογραφία.  Ο 30χρονος τότε υπηρετούσε τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και κατέθεσε ότι βρισκόταν εκείνη την ημέρα στη Θάσο και είχε δει τη φιγούρα του 57χρονου στο σημείο του φόνου.

Επιπλέον ανέφερε ότι την ημέρα των φόνων είχε δει ένα τζιπ που ήταν της ίδιας μάρκας και του ίδιου τύπου με αυτό του 57χρονου, με τον οποίο ήταν φίλος του και τον επισκεπτόταν στη Θάσο.

Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, δεν μίλησε τα πρώτα χρόνια για την εμπλοκή του υπόπτου στους φόνους επειδή φοβόταν ότι θα τον σκότωνε.

Επιβαρυντικό στοιχείο θεωρήθηκε επίσης η κατάθεση συγγενούς ενός εκ των θυμάτων στο τριπλό φονικό της Θάσου. Ανέφερε ότι είχε δεχθεί απειλές από έναν ιδιώτη πως «ο 57χρονος θα σας σκοτώσει όλους».

Επίσης βρέθηκαν κλειδιά αυτοκινήτου  σε θυρίδα του 57χρονου -το ΙΧ ανήκε  στον δολοφονηθέντα στην Καβάλα Γιώργο Σιδηρόπουλο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here