Τέσσερα τα νέα κρούσματα στη Λαμία

Στη Φθιώτιδα εκτός από το ένα επίσημο καταγεγραμμένο κρούσμα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (15/8) και αφορά στην ηλικιωμένη που νοσηλεύεται προσωρινά στο «Πέτρινο» του ΓΝ Λαμίας, έχουν καταγραφεί άλλα τρία νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, το ένα αφορά επαφή της ηλικιωμένης και το άλλο αφορά σε ζευγάρι Λαμιωτών. Το ζευγάρι εργάζεται στη Ρουμανία και γύρισε στη Λαμία οδικά, από τα βόρεια σύνορα, για ολιγοήμερες διακοπές. Μόλις έφτασαν στην Φθιώτιδα παρουσίασαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ που τους καθησύχασε. Ωστόσο το ζευγάρι πήρε την πρωτοβουλία να πάει στο πανεπιστημιακό της Λάρισας, που είναι νοσοκομειο αναφοράς και εκεί αφου έδωσε δείγμα για τεστ, επέστρεψε στη Λαμία. Τα δείγματα βγήκαν και τα δυο θετικά και έτσι το ζευγάρι τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ άμεσα ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Το άλλο κρούσμα αφορά την ηλικιωμένη γυναίκα από την Ομβριακή. Η ηλικιωμένη προτού νοσήσει, είχε δεχτεί επίσκεψη από την κόρη της η οποία διαμένει στην Καρδίτσα. Όταν η κόρη της επέστρεψε στο σπίτι της στην Καρδίτσα, είχε κάποια συμπτώματα και κάνοντας το τεστ βγήκε θετική. Ενημέρωσε για την ηλικιωμένη μητέρα της να ελεγχθεί και όντως η μητέρα είχε κολλήσει. Το πρωί του Σαββάτου έγινε τεστ στην ηλικιωμένη μητέρα η οποία αποδείχτηκε ότι είχε κολλήσει τον κορωνοϊό και τώρα νοσηλεύεται εμπύρετη στην ειδική μονάδα στο «Πέτρινο» του ΓΝ Λαμίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here