Τεράστιο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ παρά τη φθορά της διαπραγμάτευσης

Αν και καταγράφεται μια μεγάλη μεταστροφή της θετικής γνώμης των πολιτών ως προς την στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, ο  ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί  ένα τεράστιο προβάδισμα , 21% ,έναντι της Νέας Δημοκρατίας,  σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η Νέα Δημοκρατία 15,5%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ 3%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 50%, το οποίο όμως είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με εκείνο που είχε αμέσως μετά τις εκλογές.

Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές φαίνεται ότι η πλειοψηφία  των ερωτηθέντων (41%) θεωρεί ότι δεν είναι σωστή η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης. Τον Φεβρουάριο, αμέσως μετά τις εκλογές, οι θετικές γνώμες για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έχουν  έφταναν στο 72% ενώ σήμερα κινείται στο 35% των ερωτηθέντων.

Στη  πλειοψηφία, δηλαδή στο 50,5%, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ εξακολουθεί να προκαλεί φόβο. Το ποσοστό αυτό ήταν  35,5% το Φεβρουάριο

Το 56% δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ
το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να μετριάσει τις υποσχέσεις της, δεδομένων των συνθηκών.

Σε περίπτωση που μία συμφωνία με τους δανειστές περιέχει μέτρα που δεν κινούνται στο πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, το 30,5% θεωρεί ότι πρέπει να τα φέρει στη Βουλή, το 28% να κάνει δημοψήφισμα, το 27% να σχηματιστεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μόνο το 6% να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here