Τεράστιο προβάδισμα 21 μονάδων για τους Συντηρητικούς στη Βρετανία

Τεράστια διαφορά 21 μονάδων υπέρτων Τόρρις, του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι έναντι των Εργατικών, καταγράφει μιά ακόμη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σήμερα, λίγο μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού για διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM και της εφημερίδας Guardian, σε δείγμα 1.000 προσώπων, δίνει στους Συντηρητικούς ποσοστό 46%, δύο μονάδες περισσότερες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο. Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 25% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11%.

Περίπου 3 στους 5 κρίνουν ότι η Μέι έπραξε σωστά προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

«Σκέφτηκα για αυτό πολύ και ενδελεχώς και κατέληξα στην απόφαση», εκμυστηρεύθηκε η ίδια. Και όπως είπε έλαβε την απόφαση να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην χώρα κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης για πεζοπορία στην Ουαλία, με στόχο να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση του Λονδίνου στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Μέι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV: «Πριν από το Πάσχα πέρασα λίγες ημέρες κάνοντας πεζοπορία στην Ουαλία μαζί με τον σύζυγό μου, σκέφτηκα για αυτό πολύ και ενδελεχώς και κατέληξα στην απόφαση ότι για να παράσχω τη σταθερότητα και σιγουριά για το μέλλον αυτός ήταν ο τρόπος να το κάνω, να κάνω πρόωρες εκλογές».
Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ηγέτη των Εργατικών Τζερέμι Κόρμπιν, ο οποίος αμφισβητείται έντονα μετά το δημοψήφισμα και την στάση που κράτησε. Ωστόσο κατάφερε να ανταπεξέλθει και να επανεκλεγεί στην ηγεσία, παρά τις παραιτήσεις πολλών βουλευτών από κομματικές θέσεις, χάρις στην αποδοχή που έχει από τα συνδικάτα. Ομως μια εκλογική συντριβή του τον Ιούνιο, δεν μπορεί να τον διατηρήσει στην ηγεσία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here