Κοντονής: «Ο μπαμπούλας του Grexit μας τελείωσε».

Το περιβόητο Grexit, η απειλή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των ελληνικών ομάδων με άλλα λόγια, αποδείχτηκε όνειρο απατηλό. Δίχως πανηγυρισμούς για τη δικαίωσή του, τόσο σε προσωπικό, όσο και πολιτικό επίπεδο, ο Σταύρος Κοντονής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος της προσπάθειας εξυγίανσης, δημοσιοποιώντας παράλληλα την απαντητική επιστολή της ΟΥΕΦΑ.

«Ο “μπαμπούλας” που εδώ και χρόνια χρησιμοποιήθηκε για να μη γίνουν αυτά που σύσσωμος ο υγιώς σκεπτόμενος αθλητικός κόσμος ξέρει ότι πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, δεν υπάρχει» υπογράμμισε σε γραπτή δήλωση, που διένειμε το γραφείο Τύπου του υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχουμε αναλάβει για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού και, ειδικά, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, είναι γνωστό ότι εξ’ αρχής επιλέξαμε να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τις διεθνείς ομοσπονδίες και, ιδίως, με την UEFA, τόσο με απευθείας συναντήσεις, όσο και με τακτική μεταξύ μας αλληλογραφία. Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε απαντητική επιστολή της UEFA, η οποία κοινοποιείται, τόσο στη FIFA, όσο και στην ΕΠΟ. Στην επιστολή αυτή, αντίθετα με τα κάθε είδους ευφάνταστα σενάρια και προβλέψεις που κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρι σήμερα, όχι μόνο ουδεμία επιφύλαξη, αντίθεση, τελεσίγραφο, προειδοποίηση, κλπ, δεν διαλαμβάνεται, αλλά, αντίθετα, διατυπώνεται με ευγένεια και καθαρότητα η βούληση της UEFA να συμβάλει, και μάλιστα με εκπρόσωπό της, όπως ακριβώς της ζητήσαμε, στη διαδικασία εκπόνησης του νέου αθλητικού νόμου, εκφράζοντας ταυτόχρονα μόνο την επιθυμία της να προσκαλούνται στις σχετικές συναντήσεις και εκπρόσωποι της FIFA και της ΕΠΟ, κάτι που ασφαλώς πρόκειται να συμβεί» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ Κοντονής, για να καταλήξει προειδοποιώντας:          

«Εκεί που έδειχναν ότι υπάρχει “μπαμπούλας”, βρήκαμε μόνο κοινή βούληση να πάμε μπροστά. Αυτοί που τον επινόησαν έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here