Τέλος στο σίριαλ που πουλάει – Αυτοκτόνησε η 20χρονη Αυστραλέζα

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η 20χρονη Αυστραλέζα πέθανε με απαγχονισμό, αυτοκτόνησε όπως γράφουν εξαρχής οι Κεφαλλονιτες δημοσιογράφοι. Εντούτοις όσο οι φωτογραφίες με το ημίγυμνο κορμί της <<πουλάνε>> τόσο τα ελληνικά όσο και τα βρετανικά και αυστραλιανά έντυπα και διαδικτυακά μέσα το κάνουν θέμα.

Γνωρίζουν εξαρχής  όλοι ότι 99% αυτοκτόνησε, αλλά υπαινίσσονται διάφορα ώστε να δικαιολογήσουν το 1% στο οποιο στηρίζεται η επισκεψιμότητα των σάιτ. Για να παραταθεί η δημοσίευση των ημιγυμνων φωτογραφιών. Για να παρηγοριώνται όσοι δεν έχουν τα φυσικά προσόντα του δυστυχισμένου κοριτσιού.  Για ένα θριλερ του κλειστου κόσμου των «κοινωνικών» δικτυων που βγήκε στον έξω κόσμο των «κανονικών» δικτύων.  Για την αποσταση που χωρίζει όσα θα ήθελε ένα νέο παιδί και όσα τελικά μπορούσε να έχει. Μέχρι να εκτονωθεί η απορία «μα γιατί, ένα τόσο ομορφο κορίτσι» λες και το να είσαι καλίγραμμος ή όμορφος έχει οιαδήποτε σχέση με το πόσα αντέχεις.

Ολοι  θα ήθελαν να βρουν κατά βάθος κάτι που να σχετίζεται με την ισχυ του μεγιστάνα, με σεξ ή έστω με ναρκωτικά. Και εδώ που τα λέμε, θα ήταν πιο παρήγορο και σύμφορο για τα κοινωνικά δικτυα, αλλά και για τους συγγενείς της ακόμα, να επρόκειτο για φόνο. Η αυτοκτονία πλημμυρίζει τους πάντες με ενοχές για την απουσία τους

Πολλά σενάρια να’ χουμε να λέμε στηρίχθηκαν και στο <<μυστηριώδες βίντεο>>, το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι Λιμενικοί και που έχουν λυσσάξει όλοι να το πάρουν και που φέρεται να δείχνει την πορεία του κοριτσιού τα τελευταία λεπτά. Το γεγονός ότι απέπλευσε το καράβι όμως τα λέει όλα, και για τα βιντεο, και για την υποτιθέμενη καλή της διάθεση, και για τις αναιτιολόγητες υποψίες ότι το <<θέμα βρωμάει>>  –δεν υπάρχει έρευνα για ανθρωποκτονία που να επιτρέπει την αναχώρηση εν δυνάμει υπόπτων, δηλαδή του  πληρώματος.

Ο ιατροδικαστής ήταν σαφής:

<<Από την εξέταση δεν έχουν προκύψει άλλες κακώσεις ούτε κατάγματα, ενώ υπάρχει και το σημάδι από το σχοινί στο λαιμό της. Τώρα αν ήταν καθαρή αυτοκτονία ή αν την έσπρωξαν σε αυτή την πράξη ψυχολογικά ή υπό την επήρεια ουσιών δεν το ξέρουμε αλλά θα περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις>>, είπε.

Ο θάνατος της  Σίνεαντ Μακναμάρα γράφουν όμως ακομα και σήμερα ότι καλύπτεται απο πέπλο μυστηρίου, παρότι διαπιστώθηκε ότι επήλθε απο απαγχονισμό με δική της ενέργεια. Η Αστυνομία έχει πάρει κατάθεση από τα 24 μέλη του πληρώματος που υπηρετούσαν μαζί με την 20χρονη στο πλήρωμα του πλοίου Mayan Queen IV, ιδιοκτησίας του μεξικανού μεγιστάνα Αλμπέρτο Μπαγέρες, διερευνώντας όλα τα σενάρια, ώστε να μην υπάρξει <<σκιά>> ότι δεν διερευνήθηκε κάποια πτυχή.

Οι συγγενείς της εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες της  και συμβάντα που μπορεί να επηρέασαν τόσο αρνητικά την ψυχολογία της ή θέλουν να πιστεύουν ότι την σκότωσε κάποιος, ώστε να μην φορτωθούν την ενοχή -την ενοχή ότι η κόρη και η αδελφή υπέφερε, μα δεν το ήξεραν.

Εχουν κανει θέμα ακομα και την στάνταρ συμβουλή των ιατροδικαστών προς τους γονείς, να γινεται η αναγνώριση απο κάποιον άλλο για να μη βλέπουν  το παιδί τους  έτσι όπως πλέον είναι…  Κάτι που έκαναν θέμα κυριως αγγλικές φυλλάδες. Ομως ο ιατροδικαστής το διευκρίνισε κι αυτό (παρότι δεν θα ήταν μεμπτό να το είχε συστήσει)

<<Δεν είπα τέτοια κουβέντα, μόνες τους η μητέρα και η αδελφή δεν θέλησαν να παραλάβουν τη σορό, δεν άντεχαν>>, είπε.

Το γιοτ του μεγιστάνα, η ομορφιά ενος κοριτσιου μόλις 20 ετών, η αγωνια του να γινει influencer στο instagram ενώ δούλευε ως απλή γκαρσόνα σε μια θαλαμηγό, η μάχη ενός νέου ανθρώπου να ξεχωρίσει, να μπει και να ανηκει επιτέλους  σε μια άλλη τάξη όχι σε εκεινην που γεννήθηκε, αλλά στων celebrities, με όπλο τα likes και τους followers, αφού αυτά ήταν τα όπλα του.

Οι γονείς της και οσοι την βλέπουν σε φωτογραφίες αναρωτιώνται «γιατί». Ομως η απελπισία ενός νέου ανθρώπου δεν ήταν ποτέ σχετική με την ομορφιά του ή τα like που μάζευε, την τάχα επικοινωνία των τάχα κοινωνικών δικτύων.  Αυτό που τρώει τον άνθρωπο, δεν τουιτάρεται, δεν ινσταγκραμμιζεται, δεν φεισομπουκώνεται. Τον τρώει απο μέσα…..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here