Τέλος η χρήση μηχανημάτων λέιζερ από αισθητικούς

Απαγορεύει εγκύκλιος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού τη χρήση μηχανημάτων λέιζερ στα εργαστήρια αισθητικής, παρά μόνον από ειδικευόμενους γιατρούς.

Όπως αναφέρεται, «απαγορεύεται στον αισθητικό η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με τη υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας».

Σύμφωνα μάλιστα με το από 03-02-2017 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Εκτελεστικής  Επιτροπής του Κ.Ε.Σ.Υ., «… η αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων λέϊζερ (laser) … αποτελεί  ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής».

Από το συνδυασμό  του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και της  ανωτέρω γνωμοδότησης, αναφέρεται στην εγκύκλιο, «προκύπτει ότι  το  μηχάνημα  αποτρίχωσης  λέϊζερ (laser):

α) αποτελεί ασφαλή μέθοδο  αποτρίχωσης,  εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και

β) δεν είναι δυνατόν να διενεργείται σε εργαστήριο  αισθητικής, δεδομένου ότι  δεν  προβλέπεται  η παρουσία ιατρού σε αυτό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here