Τελετή βράβευσης για «Βιβλιοδρομίες 2017» από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 

Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γιορτή φιλαναγνωσίας με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από Ελλάδα και Κύπρο, παρουσία εκπροσώπων της Ακαδημαικής κοινότητας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου πραγματοποείται αύριο Παρασκευή ώρα 6.00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Συγγρού 387.
Θα βραβευθούν οι νικητές και οι νικήτριες της περυσινής διοργάνωσης που πήραν μέρος στις 19ες Βιβλιοδρομίες, στον Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2017 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 σχολείων.
Στα δεκαεννέα χρόνια του κορυφαίου αυτού θεσμού φιλαναγνωσίας σε Ελλάδα και Κύπρο, έχουν συμμετάσχει πάνω από 25.000 παιδιά και έχουν διαβαστεί 300 τίτλοι βιβλίων, 50 εκδοτικών οίκων. Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων σε Ελλάδα και Κύπρο που στηρίζουν αυτόν τον θεσμό, το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, την Ακαδημία Αθηνών, την Unesco, το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, τους εκδοτικούς οίκους και τους συγγραφείς.

Αξίζει να αναφέρουμε τα λόγια του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατά την τελετή βράβευσης στις Βιβλιοδρομίες μας: «Είναι πολλά αυτά που έχει να προσφέρουν οι «βιβλιοδρομίες» στα παιδιά: η πίστη στη συλλογική προσπάθεια, η συνεργατικότητα, η ευγενής άμιλλα, η μύηση στη διακειμενικότητα είναι μερικές μόνο όψεις του πλούτου που αποκομίζουν τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες διοργανώσεις. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που το Υπουργείο Παιδείας καλωσορίζει ολόψυχα και ελπίζει να αποτελέσουν πρότυπο για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και από άλλα σχολεία της χώρας μας».
Το νέο μας ραντεβού είναι στις 27 Απριλίου 2018 στις 20ες Βιβλιοδρομίες μας. Περισσότερα δείτε στο geitonas.edu.gr, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2109656200.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here