Τελεσίγραφο FIFA: Πάρτε άμεσα δραστικά μέτρα αλλιώς κυρώσεις και ποδοσφαιρικό Grexit

Aυστηρό τελεσίγραφο προς την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ, να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα εξομάλυνσης και τερματισμού της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απειλώντας με αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, έστειλε η FIFA.

Η αντίδραση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπήρξε ταχύτατη καταδικάζοντας τα γεγονότα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, κάλεσε τους θεσμικούς φορείς να λάβουν άμεσα μέτρα, ενώ προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και τον αποκλεισμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Αναλυτικά η θέση της FIFA:

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για τον έλεγχο της ΕΠΟ, καταδικάζει αυστηρά τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα κι επείγει όλους τους εθνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς να βάλουν ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμη κι αν τα πρόσφατα επεισόδια συνέβησαν σε πλαίσιο εθνικής διοργάνωσης, το οποίο σημαίνει ότι όλα τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως.

Στο ενδιάμεσο, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώθηκε για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει προσωρινά το ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2017/2018.

Ενδεχόμενη αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ’ το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here