Τηλε-ιμάμης στη Τουρκία αποκηρύσσει ως αμαρτία, το σκάκι!-Τον μήνυσε η Ομοσπονδία

 

Νομικές διαδικασίες εναντίον ενός τηλε-ιμάμη που υποστήριξε σε σχόλιο του στην τουρκική τηλεόραση, πως το σκάκι είναι περισσότερο αμαρτωλό παιγνίδι από τα χαρτιά. κίνησε η Τουρκική ομοσπονδία Σκάκι. Ωστόσο το ότι φιλοξενείται στη τουρκική τηλεόραση κληρικός που μπορεί να εκφέρει τέτοιο λόγο, λέει πολλά για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τουρκία, χάρις στις απερίγραπτες πολιτικές του «νεο-σουλτάνου» Ερντογάν, που ανέχεται, αν δεν υποστηρίζει τέτοιες ακραίες θρησκευτικές φωνές.

«Οι δηλώσεις του συγκεκριμένου προσώπου για το σκάκι είναι απαράδεκτες και προκάλεσαν την αντίδραση της κοινότητάς μας. Ηδη ξεκινήσαμε νομικές κινήσεις ενάντια στα αβάσιμα αυτά σχόλια και εκτιμήσεις που επηρεάζουν τους χιλιάδες παίκτες μας και τις οικογένειες τους, σε μιά στιγμή που χρειαζόμαστε περισσότερο την ενότητα, την ειρήνη και την φιλοσοφία του σκακιού, αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η τουρκική ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία έκανε αναφορά στην ιστορία του σκακιού στη Τουρκία και ανέφερε πολιτικούς που στηρίζουν το σκάκι, λέγοντας έχουν παίξει σκάκι πολλοί πολιτικοί ηγέτες της χώρας.

Ο περί ου ο λόγος τηλε-ιμάμης λέγεται Αhmet Mahmut Ünlü,  και υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι όσοι παίζουν σκάκι είναι καταραμένοι και ψεύτες». «Το να παίζεις σκάκι είναι χειρότερο από το να παίζεις χσρτιά και να τρως χοιρινό», πρόσθεσε.

Το περιστατικό αυτό, αποτελεί  κομμάτι μιάς αλυσίδας γεγονότων και πολιτικών που ενθαρρύνουν τον θρησκευτικό, ισλαμικό συντηρητισμό στη Τουρκία σε βάρος του κοσμικού κράτους και της εκκοσμίκευσης που επικρατούσε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα:

Φανατικοί μουσουλμάνοι, οπαδοί του Ερντογάν, κάνουν προπαγάνδα κατά του Αγιου Βασίλη και των εορτασμών των Χριστουγέννων αλλά ιδίως και της πρωτοχρονιάς, λέγοντας ότι αυτά δεν είναι μουσουλμανικά έθιμα.

Επίσης οι αρχές ασφάλειας, συνέλαβαν μιά γυναίκα επειδή συμμετείχε σε μια παρέμβαση μελών οργάνωσης υπέρ της κοσμικότητας και κατά του θρησκευτικού φανατισμού και συντηρητισμού, σε καφενείο της Κωνσταντινούπολης!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here