ΤΑΙΠΕΔ: Στην Cosco το 67% του ΟΛΠ- Ενημέρωση από το Ταμείο ζητεί ο Θ. Δρίτσας

Δεκτή έκανε το ΤΑΙΠΕΔ τη βελτιωμένη προσφορά της κινεζικής Cosco για το 67% του ΟΛΠ, με τίμημα που προσεγγίζει τα 369 εκατ. ευρώ. Αναλυτική ενημέρωση για την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και τα στοιχεία στα οποίαν αυτή βασίσθηκε, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ο οποίος έμαθε την πώληση από το δελτιο τύπου του Ταμείου.

Η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2016 στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής». Σύντομα η Cosco Group (Hong Kong) Limited θα είναι και επισήμως ο νέος βασικός μέτοχος του ΟΛΠ>

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής απαιτείται, σειρά διαδικασιών με πρώτη την έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού προκειμένου να εγκρίνει τη νέα σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο. Ακολουθεί η έγκριση της συμφωνίας μετόχων μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ελληνική Βουλή.

Η πώληση του ΟΛΠ αποτελεί τον πρώτο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης που ολοκληρώνεται επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της Cosco Group(Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Η Cosco Group (Hong Kong) Limited, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα  22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πρέπει  η έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού να εγκρίνει τη νέα σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο, και να εγκριθεί η συμφωνία μετόχων μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ελληνική Βουλή.

Eνημέρωση ζητεί ο Θ. Δρίτσας

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα σχετικά έγγραφα, στα οποία βασίστηκε αυτή η απόφαση.

Σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού, ο Θοδωρής Δρίτσας ενημερώθηκε από το δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ για τη σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here