Tαϊλάνδη: Σοβαρή η κατάσταση ενός εκ των 4 αγοριών που βγήκαν – Ξανάρχισαν οι προσπάθειες για τους άλλους 9

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται (σύμφωνα με ασιατικά μέσα ενημέρωσης) το ένα από τα 4 παιδιά που κατάφεραν μέχρι στιγμής να απεγκλωβιστούν από τα σπήλαια της βόρειας Ταϊλάνδης στην περιοχή Τσιανγκ Ράι. Σήμερα ξανάρχισαν οι προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν και τα άλλα 8  αγόρια και τον προπονητή τους.

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει η πληροφορία για το αγόρι που νοσεί, αν όμως ευσταθούν τα ασιατικά δημοσιεύματα, ένα από τα διασωθέντα παιδιά εισήχθη στην Εντατική Μονάδα με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη και εν συνεχεία παρουσίασε ήπια βελτίωση (η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε). Δεν αναφέρει κανείς τα αίτια, αν δηλαδή το αγόρι ήταν ήδη σε κακή κατάσταση ή αν παρουσίασε υποξία ή άλλο πρόβλημα εξαιτίας της πολύωρης κατάδυσης.

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν η εκκένωση του σπηλαίου άρχισε «με τα πιο υγιή παιδιά ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κοπιώδη έξοδο» όπως αρχικά είχε ειπωθεί από τους αρμόδιους, ή αν άρχισε αντιθέτως από τα ασθενέστερα, επειδή αν παρέμεναν η υγεία τους θα επιδεινωνόταν και θα προκαλείτο πιθανόν ανήκεστη βλάβη -δηλαδή μη αναστρέψιμη.

Αν ισχύει το δεύτερο, τότε  τα 4 παιδιά που (από ασιτία ή υποξία) ήταν σε χειρότερη κατάσταση, προηγήθηκαν στην έξοδο  και το ένα από αυτά απλά νοσηλεύθηκε επειγόντως στην Εντατική για να αποφευχθεί τυχόν επιδείνωση. Αν απεναντίας ισχύει το πρώτο,  δηλαδή εξήλθαν πρώτα οι πιο γεροί οργανισμοί, τότε η περιπέτεια υγείας του αγοριού οφείλεται στην κατάδυση και κατά συνέπεια συντρέχουν λόγοι για μεγαλύτερη αγωνία για τα υπόλοιπα 8 παιδιά που δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση και θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με πολύωρη κατάδυση και περπάτημα στα σπήλαια.

Ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται και σήμερα, με βασικότερο αντίπαλο την κλεψύδρα…. Αν αρχίσουν και οι καταιγίδες που προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία της περιοχής, τότε η κλεψύδρα θα αδειάσει ακόμα πιο γρήγορα, καθώς θα ξαναγεμίσουν νερά όλα τα περάσματα -με απάντληση αυτή τη στιγμή μερικά παραμένουν με χαμηλωμένη στάθμη και έτσι τα αγόρια έχουν την «πολυτέλεια» να περπατάνε και λίγο και όχι διαρκώς να καταδύονται στο μήκος των 4 χιλιομέτρων της δύσκολης διαδρομής προς τη σωτηρία.

Υπενθυμίζεται ότι συμπληρώνονται 17 ήμερες που τα παιδιά έμειναν στα σπήλαια, τις 15 από αυτές νηστικά, πίνοντας νερό από σταλακτίτες μέσα στο σκοτάδι, χωρίς τουαλέτα, χωρίς κουβέρτα μέσα στην παγωνιά, σε ένα χώρο περίπου 60 τετραγωνικών, με την αγωνία ότι η στάθμη των υδάτων θα ανεβεί κι άλλο και θα τα πνίξει… Ο 25χρονος προπονητής, ένας 25χρονος νεαρός, που ορφανός από τα 10 του χρόνια μεγάλωσε σε μοναστήρι (εκεί τον έστειλαν οι θείοι του), έδωσε το φαγητό του στα παιδιά και διαμήνυσε στους «έξω» ότι λυπάται και ζητεί συγγνώμη από τους γονείς. Οι γονείς από την πλευρά τους, μεγαλόκαρδα έστειλαν μήνυμα «κανείς γονιός δεν σε κατηγορεί, μην κατηγορείς τον εαυτό σου»….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here