Ταϊλάνδη: Άρχισε νέα επιχείρηση διάσωσης για τους εννέα εγκλωβισμένους στο σπήλαιο

Όλος ο πανήτης έχει στραμμένη την προσοχή του στην Ταϊλάνδη και στη νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπόλοιπων παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Narongsak Osatanakorn δήλωσε ότι η δεύτερη φάση της επιχείρησης άρχισε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί (ώρα Ταϊλάνδης), ενώ πρόσθεσε ότι η ομάδα δυτών που συμμετέχει είναι η ίδια με τη χθεσινή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, καθώς γνωρίζει ακριβώς πώς να κινηθεί μέσα στις σπηλιές. Είπε επίσης, ότι ο όγκος του νερού μέσα στη σπηλιά δεν έχει αυξηθεί από τις χθεσινές καταιγίδες, και ότι σε λίγες ώρες αναμένεται να βγει η επόμενη ομάδα των παιδιών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Guardian και τα 4 παιδιά είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μάλιστα έχουν ζητήσει να φάνε ρύζι με βασιλικό. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της επιχείρησης προσανατολίζεται στο να επιτρέψει τους γονείς των διασωθέντων παιδιών να τα δουν πίσω από το γυάλινο τζάμι της αίθουσας του νοσοκομείου όπου βρίσκονται. Εντούτοις ασιατικά μέσα μεταδίδουν ότι το ένα παιδί είναι σε κρισιμη κατάσταση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here