Ταφόπλακα Μητσοτάκη στην προστασία τη α’ κατοικίας

Την οριστική λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την αντικατάστασή του από το πρόγραμμα – γέφυρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ενώπιον τους Ολομέλειας της Βουλής, γνωστοποιώντας παράλληλα την καταβολή των αναδρομικών προς όλους τους συνταξιούχους, τα οποία όμως θα είναι κουτσουρεμένα.

Ως απάντηση στην τροπολογία 69 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέτεινε πως η κυβερνητική απάντηση στη λήξη του καθεστώτος προστασίας θα είναι το πρόγραμμα – γέφυρα, βάσει του οποίου θα επιδοτούνται για 9 μήνες στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια που έχουν ως εγγύηση πρώτη κατοικία.

Σημείωσε δε ότι το πλαίσιο προστασίας που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2019 και είχε παραταθεί δύο φορές, με ελάχιστη συμμετοχή αλλά και εκμετάλλευση αυτού από στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Τους τελευταίους 12 μήνες ενθαρρύνθηκαν οι διακανονισμοί» ανέφερε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως περισσότερα από 70.000 δάνεια ρυθμίστηκαν με απευθείας συνεννόηση τραπεζών – δανειοληπτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here