Τα σχέδια του Δ. Μάρδα για την Αιγιλεία και το «θερινό Νταβός»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

 

Τα «χαρτιά» του σχετικά με τη μετατροπή της νήσου Αιγιλείας σε «θερινό Νταβός» άνοιξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας αποκαλύπτοντας όχι μόνο το συνολικό ύψος της επένδυσης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει να καταστεί βιώσιμη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Μάρδας εξήγησε ότι «θα παραχωρήσουμε στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ που θέλουν έναν χώρο για να χτίσουν μία εστία, όπου θα πραγματοποιούνται συνέδρια».

Το κόστος των κατασκευών θα αναληφθεί 100% από τα κράτη που θα ενδιαφερθούν να χτίσουν την συγκεκριμένη «εστία» η οποία θα περιέχει ένα σύνολο δωματίων. «Το σημαντικό θα είναι ότι καθώς τα κράτη θα έχουν χτίσει τη συγκεκριμένη «εστία», θα έχουν κάθε ενδιαφέρον να την κρατούν γεμάτη, ακόμη και σε περιόδους που δεν θα υπάρχουν συνέδρια…», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μάρδας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επένδυση θα είναι «της τάξης του 1,6 έως 2 δισ. ευρώ το πολύ» ενώ αναφερόμενος στη δυναμική της εγκατάστασης διευκρίνισε ότι «αθροίζοντας το σύνολο των δωματίων μπορούμε να φτάσουμε -κατά την άποψή μας-, ως ένα σύνολο εξυπηρέτησης 6.000 συνέδρων, οπότε καλύπτουμε ένα μεγάλο συνέδριο… Το νησί αυτό αποκαλείται «τζάκι της τέχνης και της επιστήμης»», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας δε, τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η δημιουργία συνεδριακού κέντρου διεθνούς εμβέλειας, όπου θα έρχονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here