Τα «μαζεύει» η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις ανεμβολίαστων

«Λάθος» διατύπωση αποδίδει στις πρωινές της δηλώσεις η υφυπουργός Εργασίας που έσπευσε να μαζέψει την αναφορά περί «περιθωρίου απόλυσης» σε όσους υπαλλήλους δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση» διευκρίνισε η υφυπουργός.

Θυμίζουμε πως η Δόμνα Μιχαηλίδου, με φόντο τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σε τηλεοπτική της εμφάνιση (OPEN TV), είχε τονίσει πως «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…)» περιγράφοντας μια εικόνα από το μέλλον.

Τις εντυπώσεις, «αδειάζοντας» στην πραγματικότητα την υφυπουργό του, είχε έσπευσε να διασκεδάσει λίγη ώρα μετά ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε, κανείς εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here