Τα πιο πολλά μυστικά κονδύλια πάνε στην ΕΛ.ΑΣ και στην ΕΥΠ

Η Ελλάδα δαπανά πάνω κάτω 45-50 εκατομμύρια το χρόνο σε μυστικά κονδύλια διαφόρων υπουργείων, αλλά τη μερίδα του λέοντος δεν την παίρνει ουτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το υπουργείο Εθνικης Αμυνας αμιγώς, αλλά μια υπηρεσία που υπάγεται στο Αμυνας – η ΕΥΠ- και η ΕΛ.ΑΣ, που χρηματοδοτείται απο τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, απο τα 45 εκατομμύρια που διατέθηκαν απο όλα τα υπουργεία το 2016:

*η ΕΛΑΣ (μέσω του υπουργείου Εσωτερικών) πήρε 17,8 εκατ.

*η ΕΥΠ (μέσω του Αμύνης) πήρε 6,1 εκατ.

*το υπουργείο Εξωτερικών, 13,8 εκατ.

*το υπουργειο Αμύνης 12,8 (περιλαμβανομένων των 6,1 της ΕΥΠ)

Οι απόρρητες δαπάνες  ευλογως, δεν καταγράφονται με αποδείξεις και τιμολογια, γιατι κατά κανόνα είναι χρήματα που δινονται σε πληροφοριοδότες ή σε άτομα που εξυπηρετουν με διάφορους τρόπους κρατικές ανάγκες.

Η μόνη υπηρεσία που έχει μεγάλη αύξηση μυστικών δαπανών, είναι η ΕΥΠ (όλες οι άλλες έχουν ανταποκριθεί στην «οικονομική κριση»). Η αύξηση αποδίδεται στις αυξημένες ανάγκες πληροφοριοδοτών λόγω της εισροής μεγάλου αριθμού μεταναστών από τις περιοχές που ήλεγχε το ISIS

Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΘΑ εκτός απο την ΕΥΠ, τροφοδοτούν το ΓΕΣ (με 4,3 εκατ.), το Γενικό Επιτελείο Αμυνας (1,2 εκατ.) και κάτι «ψιλά»  πάνε στο Ναυτικο και στην Αεροπορία (200-000 έως 250.000 ευρώ)

Τα μόνα μυστικά κονδύλια που ελέγχονται απο τη Βουλή ειναι του υπουργείου Εξωτερικών με νομοθετικη πρωτοβουλια του Νικου Κοτζιά από πέρσι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here