Τα παιδιά στη γιορτή του αθλητισμού στο Καλλιμάρμαρο

Χαρούμενες φατσούλες έτοιμες για δράση. Το Παναθηναϊκό Στάδιο πλημμύρισε από παιδιά στην επανέναρξη του προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics» για μαθητές σχολείων, που διεξάγεται για 7η φορά με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στο αθλητισμό μέσω των αγωνισμάτων στίβου, μπάσκετ και βόλεϊ και παράλληλα τους προσφέρεται πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης.

Κοντά στους μαθητές βρίσκονται Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές όπως οι Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), Ιωάννα Μπουζίου (σόφτμπολ), Βαγγέλης Νάστας (βόλει), Ελευθερία Παλαιολόγου (πυγμαχία), Ελένη Πλατανά (πυγμαχία), Βαγγέλης Μιτάκης (ιστιοπλοΐα), Αγγελος Λεμάνης (ιστιοπλοΐα), Θανάσης Σιούζος (ιστιοπλοΐα), Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (ιστιοπλοΐα), Γιάννης Κοκκώδης (κολύμβηση) και Δημήτρης Μαγγανάς (κολύμβηση).

Το «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics» διεξάγεται με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΚ και της ΕΟΠΕ, αλλά και των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας και από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πάρει μέρος 91.500 μαθητές και μαθήτριες από 1.377 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της αυτόματης ακουστικής ξενάγησης, τα σχολεία έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Αίθριο-Μουσείο του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου τους δίνεται η ευκαιρία να δουν τις αφίσες και τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως σήμερα και ταυτόχρονα, να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και να περιηγηθούν στα προγράμματα του Multimedia Touch Screen Table.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here