Τα ντοκουμέντα αστυνομικής βίας σοκάρουν, η ΕΛ.ΑΣ. υπόσχεται να τα ..ερευνήσει

Με μια λιτή ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τοποθετείται για τα ντοκουμέντα με το όργιο αστυνομικής καταστολής και βίας των τελευταίων δύο ημερών υποστηρίζοντας ότι θα… ερευνήσει τα περιστατικά.

Η ΓΑΔΑ σε μια ανακοίνωση μνημείο στρουθοκαμηλισμού αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας. Επιπρόσθτα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση».

Η αρχή έγινε με την καταγγελία της βουλεύτριας του ΜέΡΑ25, Μαρίας Απατζίδη για επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των δυνάμεων καταστολής στην πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του νεαρού Ρομά από αστυνομικά πυρά. Προπηλακισμό κατήγγειλε επίσης ο βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης στην δυναμική κινητοποίηση οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου, η οποία σημαδεύτηκε από απρόκλητη αστυνομική βία και καταστολή.

Χθες, ωστόσο, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν κάθε όριο και θυμήθηκαν τις εποχές της… Νέας Σμύρνης προβαίνοντας σε ένα κρεσέντο ωμής βίας κατά διαδηλωτών και περαστικών, ενώ άνδρας των ΜΑΤ καταγράφηκε να σπάει τζαμαρία καταστήματος. Παράλληλα, δικηγόρος κατήγγειλε επωνύμως ότι έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βίας από άνδρες των ΜΑΤ.

Τα ντοκουμέντα της αστυνομικής βίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here