Τα νέα πρόσωπα στην ΕΡΤ

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για έγκριση τα πρόσωπα που επελέγησαν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτική, για την ΕΡΤ

Ειδικότερα, πρόκειται για τον δικηγόρο και Καθηγητή Νομικής (Συνταγματικό Δίκαιο) του Πανεπιστημίου της Αθήνας Γιάννη Δρόσο ο οποίος ορίζεται νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ, για τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Αρβανίτη ως νέα μέλη του ΔΣ.

Ο 67χρονος Γιάννης Δροσος έχει υπάρξει σύμβουλος των Υπουργών Εμπορίου (1984-1989), Δικαιοσύνης (1995), Βιομηχανίας Ενέργειας & Τεχνολογίας (1995),  Εξωτερικών (1993-1994) και Εσωτερικών Προεδρίας Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1994-1996). Υπήρξε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του European Law Research Center του Πανεπιστημίου του Harvard (1994-1997) και μέλος του  Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου από το 1997

Ο 58χρονος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει και τις προσωπικές του περιπέτειες, καθώς πάσχει από τριετίας απο τη νόσο που είχε και ο Ωνάσης, την μυασθένεια Gravis που συνεπάγεται προϊούσα μυική αδυναμία. (Το αυτοάνοσο νοσημα είναι πολύ σπάνιο και κατά σατανικη συμπτωση ο πατέρας του υπήρξε το δεξι χέρι του Αριστοτέλη Ωνάση) Το 2003 ανέλαβε διευθυντής του Τρίτου Πργράμματος και το 2010 ανελαβε γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, οπότε έχει πείρα απο το χώρο. Έχει τιμηθεί με έξι βραβεία μoυσικής στo Φεστιβάλ Ελληvικoύ Κιvηματoγράφoυ και με τέσσερα κρατικά βραβεία μoυσικής τoυ υπουργείου Πολιτισμού.

Αποτέλεσμα εικόνας για λευτέρης αρβανίτης δημοσιογράφος Θεσσαλονίκη -κώστας

O Λευτέρης  Αρβανιτης, είναι μέλος της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η οποια και διαμαρτυρήθηκε την περασμένη άνοιξη, όταν ο Αρβανίτης απολύθηκε απο τον όμιλο Μάρη 24/7 και News24/7 (Η επιμονή του Μάρη για απολύσεις προκάλεσε και εγκεφαλικό επεισόδιο στον Κώστα Αρβανιτη -συνωνυμία- ο οποίος και όταν ανέρρωσε παραιτήθηκε απο την διευθυντική θέση που είχε στον Μάρη). Ο Λευτέρης Αρβανιτης, έχει εργαστεί στην ΕΡΤ3 και στο Κόκκινο Θεσσαλονικης”

Πρόεδρος της ΕΡΤ παραμένει ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής και πέμπτο μέλος παραμένει η Κατερίνα Τσατσαρώνη.

Στο επταμελές ΔΣ μετέχει η εκπρόσωπος των τεχνικών Τέλη Μεταξά ενώ εκκρεμεί ο ορισμός του εκπροσώπου των δημοσιογράφων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here