«Τα Νέα»: Δεν ενημέρωσε ο Καμμένος τον Πρωθυπουργό για τα Ίμια

Σε «θερμό επεισόδιο» στο Μαξίμου μετά τα γεγονότα στα Ίμια αναφέρονται σε ρεπορτάζ τους «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» και δίνουν εικόνα χάσματος μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο σπίτι του στην Κυψέλη και ενημερώθηκε καθυστερημένα για το συμβάν από συνεργάτη του και  όχι από τον υπουργό Αμυνας

Ο συνεργάτης του είχε συνομιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος και φέρεται να συνέβαλε στο να μην υπάρξει επιθετική απάντηση στους Τούρκους. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν (πάντα συμφωνα με την εφημερίδα) ότι κρίθηκε γενικώς  πως δεν έπρεπε να ριξει η Ελλάδα λάδι στη φωτιά και δεν ήταν εξάλλου βέβαιο πως μια δραστική «απάντηση» της Ελλάδας εκείνη τη νύχτα θα είχε την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Γερμανίας ειδικότερα.

Αντίθετα, ο υπουργός Άυμνας  (που από μερίδα κυβερνητικων στελεχών θεωρείται  «βραδυφλεγής βόμβα») έχει κάνει  κατά καιρούς δηλώσεις που πολλους τους ανησυχούν  –π.χ. «άμα θέλουν να έρθουν (στα Ίμια) να δούμε, θα φύγουν από εκεί;». Ο κ. Καμμένος (γράφουν «Τα Νέα») απέφυγε δημόσιες δηλώσεις επί διήμερο και έκανε δηλώσεις 2 ημέρες μετά.

 

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό δήλωσε πως «Δεν υπάρχει κανένα “θερμό επεισόδιο”, οι σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι άριστες»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here