Τα μουσεία Ακρόπολης και Σαγκάης ανταλλάσσουν από δύο αριστουργήματα

Τα Μουσεία της Ακρόπολης και της Σαγκάης θα ανταλλάξουν από δύο αριστουργηματικά εκθέματα στο πλαίσιο της πολιτιστικής τους συνεργασίας. 

Συγκεκριμένα, από το Μουσείο Ακρόπολης, θα ταξιδέψουν στη Κίνα, ένα μαρμάρινο άγαλμα Κόρης (520-510 π.Χ.) και ένα ερυθρόμορφο κάλυμμα λεκανίδας με διονυσιακή σκηνή (350-325 π.Χ.), που θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Σαγκάης από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου 2018.

Μάλιστα, η Κόρη με τον αριθμό 670, ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα γλυπτά της Ακρόπολης, που σώζει ίχνη αρχαϊκών χρωμάτων, είχε εκτεθεί στο Ερμιτάζ, σηματοδοτώντας την εκκίνηση των εκδηλώσεων του Έτους Ελλάδας-Ρωσία το 2016.

Αντίστοιχα, στο Μουσείο Ακρόπολης θα εκτεθούν δύο εξαιρετικά αντικείμενα από το κινεζικό μουσείο. Το πρώτο είναι μία ζωγραφική σύνθεση σε χαρτί, του ζωγράφου Wu Hong της Δυναστείας των Τσινγκ (7ος αι.). Η σύνθεση έχει τίτλο «Travelling along the Clear Water» και ο δημιουργός του, για τον οποίο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, θεωρείται σπουδαίος ζωγράφος.

Το δεύτερο έκθεμα από το Μουσείο Σαγκάης είναι ένα χάλκινο περιρραντήριο της Zi Zhong Jiang, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν ειδώλια υδρόβιων πτηνών, βατράχων, χελωνών και ψαριών. Είναι του 7ου αι. π.Χ. (Πρώιμη Περίοδος Chunqiu Shidai ή Περίοδος της Άνοιξης και του Φθινοπώρου) και είχε κατασκευαστεί για την πριγκίπισσα Zi Zhong Jiang. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου. Η έκθεση των κινεζικών αντικειμένων θα διαρκέσει από τις 28 Οκτωβρίου 2017 έως τις 30 Απριλίου 2018.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here