Τα μηνύματα των κομμάτων για την εργατική πρωτομαγιά

Στο μήνυμά του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνος Σκουρλέτης, απάντησε ότι η 1η Μάη τιμάται «με διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και με αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνει:

«Επαναφορά συμβάσεων, αύξηση κατώτατου, κατάργηση υποκατώτατου, 8.500 μόνιμες προσλήψεις καθαριότητας, μείωση ανεργίας, αποτελεσματική Επιθεώρηση Εργασίας. Η 1η του Μάη τιμάται με διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και με αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

Νέα Δημοκρατία

Δήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Πρωτομαγιά συμβολίζει «τον διαχρονικό αγώνα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές. Σήμερα στη χώρα μας, ο αγώνας αυτός αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας».

«Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει ακριβώς σε αυτό: περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ανέφερε και τόνισε ότι «τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις! Μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν ανάπτυξη για τη χώρα, χειροπιαστές λύσεις για τους εργαζόμενους, έμπρακτη στήριξη στους άνεργους και τους πιο αδύναμους».

Κίνημα Αλλαγής

Στο δικό της μήνυμα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζει ότι ότι η Πρωτομαγιά είναι «ημέρα μνήμης και τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο Κίνημα Αλλαγής λέμε όχι στις πολιτικές της δεξιάς και στη διαρκή λιτότητα που απειλούν να διαλύσουν την Ευρώπη».

«Λέμε ναι μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές σε έναν άλλο δρόμο με ισχυρό κοινωνικό κράτος και σταθερές ποιοτικές θέσεις εργασίας», συμπληρώνει, ενώ επιτιθέμενη στην κυβέρνηση αναφέρει τα εξής:

«Σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, την πολιτική της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Για τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων και τη διανομή επιδομάτων που κρατούν τους πολίτες ομήρους μέσα στη φτώχεια. Λέμε ναι στο Σχέδιο Ελλάδα για παραγωγή νέου πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Είμαστε εδώ να δώσουμε ξανά μαζί με τους εργαζόμενους και τις παραγωγικές δυνάμεις και να κερδίσουμε τη μάχη για την Ελλάδα της ανάπτυξής, της δημιουργίας, της προκοπής», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

ΚΚΕ

Κάλεσμα η Πρωτομαγιά του 2019 να αποτελέσει αφετηρία για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης κάνει στο δικό του μήνυμα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης μέσα στην κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για τον σοσιαλισμό. Καλή Πρωτομαγιά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στο δικό του μήνυμα ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛΛ., Νίκος Μαυραγάνης, τονίζει ότι αυτό που διεκδικεί το κόμμα του είναι η εξισορρόπηση των εμπορικών ισοζυγίων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το Μάη του 1886, στο Σικάγο, οι άνθρωποι διεκδίκησαν αξιοπρεπή διαβίωση και οκτάωρη εργασία απέναντι στην οικονομική και κοινωνική αδικία. Σήμερα, η αδικία ενορχηστρώνεται από διευθυντήρια, όπως των Βρυξελλών, που κατασκευάζουν τα υπερπλεονάσματα πλούτου του Βορρά, δημιουργώντας σε βάρος του Νότου συνεχή ελλείμματα φτώχειας. Φτάνει πια!», τονίζει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here