Τα κρούσματα στα Ιωάννινα -120.000 νοματαίοι, αλλά οι 20.000 φοιτητές

Σε πολλά ταυτόχρονα γεγονότα απέδωσε την κρίση με τον κορωνοϊό στα Ιωάννινα ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ, επικεντρωνόμενος κυρίως στο αναλογικά μεγάλο ποσοστό νεανικού πληθυσμού.

«Αρχικά έχουν σχέση με τα λίγα κρούσματα μέχρι το καλοκαίρι, κάτι που έφερε χαλάρωση. Έχουμε μετά κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια, μνημόσυνα), έχουμε τα μπαρ και την εστίαση, έχουμε και τον κόσμο που ήρθε στην πόλη, φοιτητές και επισκέπτες» είπε ο κ. Ελισάφ.

«Όλα αυτά μαζί σχημάτισαν μια κατάσταση που ξέφυγε» είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων χαρακτηρίζοντας «πολύ μεγάλο» τον αριθμό των 250 ασθενών (ενεργά κρούσματα) στην πόλη.

«Αρχίζει η κόπωση στο σύστημα υγείας παρότι έχουμε κέντρο αναφοράς στο νοσοκομείο» είπε ο κ. Ελισάφ και συμπλήρωσε «έχει πιεστεί το σύστημα των μονάδων covid και εξετάζουμε τη διεύρυνσή τους».

Κάλεσε τους κατοίκους της πόλης «να κάνουμε αυτό που πρέπει τις επόμενες κρίσιμες ημέρες ώστε να αποφευχθούν τα μέτρα. Είναι η ύστατη ώρα της ατομικής ευθύνης».

Ωστόσο, όπως είπε, «αν κάτι θα εντόπιζα είναι τα μπαρ. Είμαστε μια πόλη νέων με 20.000 φοιτητές σε πόλη 120.000 κατοίκων. Υπάρχει η ανεμελιά της νιότης. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι εφαρμόζονται τα μέτρα το βράδυ. Εκεί να επικεντρωθούν οι έλεγχοι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here