Τα κρίσιμα έγγραφα του FBI στη δικογραφία της Novartis-Ποιά ονόματα πολιτικών περιλαμβάνουν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα έγγραφα που απέστειλε το FBI μέσω δικαστικής συνδρομής στην Ελληνική δικαιοσύνη, μετά από αίτημα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, κατονομάζονται συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, ως ελεγχόμενα στην μεγάλη έρευνα που διεξάγεται.

Στα πρώτα έγγραφα που έστειλε το FBI, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2017, εμφανίζονται τα ονόματα του ζεύγους Στουρνάρα, του Κωνσταντίνου Φρουζή και άλλων εμπλεκομένων, μη πολιτικών,

Μετά από νέο αίτημα της κ. Ελένης Τουλουπάκη, στις 23 Ιανουαρίου 2018, το FBI στέλνει νέα έγγραφα, εμπιστευτικά, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη Novartis. Στα έγγραφα αυτά, το FBI κάνει αναφορά σε επτά από τους δέκα συγκεκριμένους πολιτικούς που κατονομάζονται στην δικογραφία της υπόθεσης.

Οπως φαίνεται, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πληροφορίες, υλικό του FBI, το οποίο, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, είναι για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους και τονίζουν ότι είναι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο έγγραφο δεν γίνεται αναφορά σε χρηματισμό ενώ επισημαίνεται ότι αποτελεί πληροφόρηση κι όχι τελικό συμπέρασμα.

Στην αναφορά του FBI δεν υπάρχουν τα ονόματα των κκ Βενιζέλου, Κουτρουμάνη και Πικραμμένου, και μένει να διαλευκανθεί πώς και γιατί προστέθηκαν εκ των υστέρων στην δικογραφία της Novartis.

Δείτε και την ελληνική μετάφραση των εγγράφων του FBI, όπως έχουν ενσωματωθεί στην δικογραφία της Novartis, η οποία βρίσκεται στη βουλή:

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απέδωσαν, το βράδυ της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, την αναφορά στο όνομά του, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε υποβάλλει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση και για την πιθανή εμπλοκή των επτά συγκεκριμένων πολιτικών.

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό το έγγραφο του FBI αποδεικνύει ότι δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνεται η διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κ. Τουλουπάκη να ενισχυθεί με δήθεν στοιχεία η σκευωρία, που καταρρέει, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας ρεπορτάζ για έγγραφο του FBI στη δικογραφία με αναφορά και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για «σκευωρία» και «γελοιότητα» της κυβέρνησης και για «διατεταγμένη μεθόδευση».

Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ δηλώνουν:

«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά.

Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά.

Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό.

Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει.

Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here