Τα «Κόκκινα Φανάρια» ξαναφωτίζουν την Τρούμπα

 

Της ΚΑΤΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

από www.mikrocosmos.gr

Ένα διαφορετικό street party σας ταξιδεύει σε άλλη εποχή. Οι συντελεστές της παράστασης του 2013, τα «Κόκκινα Φανάρια» υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Ρήγου, θα μυήσουν τους επισκέπτες στον κόσμο της Τρούμπας. Στην οδό Φίλωνος 115, στο Ξενοδοχείο Λούξ, η είσοδός του αλλά και το μπαλκόνι του 1ο ορόφου του, θα μετατραπούν σε «ισόγεια» και «υπέργεια» σκηνή και για περίπου τριάντα λεπτά οι θεατές θα βιώσουν τις συναντήσεις μεταξύ πελατών και κοριτσιών. Τι αποκαλύπτει ο Κωνσταντίνος Ρήγος για το χαπενινγκ το Σάββατο 30 Μαϊου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας»

Τα «Κόκκινα Φανάρια» επιστρέφουν στην περιοχή τους θα λέγαμε, αφού κατεβαίνουν στην Τρούμπα στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας». Τι ακριβώς θα γίνει εκεί;

Θα πραγματοποιηθεί ένα μικρής διάρκειας χάπενιγκ, με κάποιες από τις κορυφαίες σκηνές του έργου, και με την συμμετοχή ηθοποιών που συμμετείχαν και στην ομώνυμη παράσταση που είχαμε κάνει το 2013 στο Εθνικό. Βέβαια αυτό δεν θα έχει σε τίποτα να κάνει με την δομή και την φόρμα της τότε παράστασης, αλλά θα μοιάζει σαν ένας ελευθερος αυτοσχεδιασμός πάνω στο υλικό της παράστασης.

Ποιες είναι οι δυσκολίες του συγκεκριμένου εγχειρήματος και τι είναι αυτό που σας αγχώνει;

Δεν νομίζουν θα υπάρχουν δυσκολίες γιατι αυτό θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό με ψείγματα της αρχικής παράστασης. Θα ακουστεί βέβαια η ιστορική φράση, «μην φύγεις Ντόρη θα φαρμακωθώ…» αλλά και δύο τραγούδια από την παράσταση το ένα ηχογραφημένο και το άλλο live


Τι προσθήκες και αλλαγές ετοιμάζετεστο ζωντανό σκηνικό των δρόμων;

Το ξενοδοχείο ΛΟΥΞ, ένα ιστορικό ξενοδοχείο τη περιοχής θα είναι ο χώρος δράσης, κυρίως η είσοδος του και τα μπαλκόνια του, όπου εκεί πελάτες και κορίτσια θα ξανασυναντηθούν.

Τριγυρίσατε στην Τρούμπα για να πάρετε περαιτέρω ιδέες; Ποια ήταν η πιο δυνατή εικόνα ή μυρωδιά, σημείο, που σας εντυπώθηκε έντονα;

Νομίζω έχει αλλάξει πολύ η περιοχή, χωρίς όμως να έχει χάσει την γοητεία του παρελθόντος κυρίως λόγω των κτιρίων που βρίσκονται εκεί αλλά και των σινεμά, μπαρ, πάρκινγκ κλπ.

Θα συμμετέχουν οι ίδιοι ηθοποιοί, χορευτές;

Ναι θα συμμετέχουν οι ίδιοι ηθοποιοί.

INFO
Να σημειώσουμε ότι «Τα Κόκκινα Φανάρια» – θεατρικό έργο σταθμός της δεκαετίας του ’60, που έγινε διεθνώς γνωστό από την υποψηφιότητα του για Όσκαρ ως κινηματογραφική ταινία του 1963 αλλά και για τη θρυλική μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου– ένα έργο που στις μέρες μας αναβίωσε σε μια μεταμοντέρνα διασκευή στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το 2013, υπό την πρωτοποριακή σκηνοθετική  ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου και που θα «ανέβει» τώρα ξανά με απόσπασμα της σε μια μοναδική 20-30 λεπτη street performance στην Τρούμπα, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 20:30. Τα  δρώμενα – αποσπάσματα της παράστασης θα απολαύσουν οι θεατές με τους ηθοποιούς: Κωνσταντίνα Μιχαήλ (Μαίρη, Κατινάκι), Παναγιώτη Μπουγιούρη  (Ντόρη )- Μαρία Κίτσου (Ελένη, Μελαχρινή) – Κωνσταντίνο Ασπιώτη (Πέτρος Αστυνόμος, Πελάτη )- Νικόλα Στραβοπόδη (Άγγελο, Αστυνομικό) και Γιάννη Τσεμπερλίδη (Πελάτη, Αμερικάνο, Λιβανέζο, Φωτίκα).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here