Τα Κιτρινα Γιλεκα πάνε Λονδίνο, ενώ τα Κόκκινα Φουλάρια κάνουν αντιπερισπασμό

Το κινημα των «Κιτρινων Γιλεκων» επεκτάθηκε όπως δείχνουν τα πράγματα στο Λονδινο, όπου το κινημα People’s Assembly καλεί τους οπαδους του να κατέλθουν σε διαδήλωση προκειμένου να γίνουν πρόωρες εκλογές. Η αλήθεια όμως είναι ότι παρότι οι Συντηρητικοί βρισκονται απο το 2000 στην εξουσία, το Εργατικό Κόμμα δεν πάει τόσο καλά και τα κινήματα των αριστερών εν γένει σαν το  People’s Assemblyδεν έχουν μεγάλο ρεύμα

Κεντρικό σύνθημα είναι «Να φύγει το Συντηρητικό Κόμμα» και «τέλος στη λιτότητα»

Το κινημα καλεί σε «διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα το Σάββατο» και ζητεί απο τους διαδηλωτες να φορέσουν κίτρινα γιλέκα. Οι διαδηλώσεις δεν αναμένονται εντυπωσιακές παρότι και άλλες σχετικά μικρές οργανώσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Μεταξύ αυτών και η «Stand Up To racism», που επικρίνει την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων.

Ομως και οπαδοι του Brexit καλουν σε διαδήλωση και προτρέπουν στους ομοϊδεάτες τους να φορέσουν κιτρινα γιλέκα, και γενικά ο καθένας με ό,τι θυμάται, χαίρεται.

Εν τω μεταξύ «Μακρονικοί» έχουν στήσει εδώ και ένα μήνα μια σελιδα στο Facebook με τιτλο «Κόκκινα Φουλάρια, Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του πολιτη» και καλουν «τους δικούς τους» σε ειρηνική διαδήλωση την Κυριακή -τονιζοντας το «ειρηνική», μια που καθυβρίζουν  τα «Κιτρινα Γιλεκα» για «τη βιαιότητά τους και την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην καθημερινότητα των Γάλλων»

Οταν πάντως μιλάνε για κόκκινα φουλάρια εικάζουμε  πως δεν εννοούν αυτό του Louis Vuitton που κανει 1100 ευρώ, αλλά και πάλι, δεν μπορείς να ξέρεις ….

Brigitte Macron handed gifts to children

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here