Τα καταστροφολογικά σενάρια της Μ. Ξαφά για την ελληνική οικονομία, το σχόλιο του Μαξίμου και η διάψευση της ΝΔ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας», σχολιάζει το γραφείο του πρωθυπουργού, σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντα Ξαφά,  προωθεί σε ξένους επενδυτές, ένα καταστροφικό σενάριο για την ελληνική οικονομία, μόνο και μόνο για να ευνοήσει μικροπολιτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Σύμφωνα με το σενάριο, δεν κλείνει η τρίτη αξιολόγηση, οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, η κυβέρνηση οδηγείται σε παραίτηση και η Ν.Δ. στην εξουσία,  αλλά υπογράφοντας 4ο μνημόνιο.

Η παρουσίαση αυτού του τρομοκρατικού σεναρίου, που κινείται εκτός πάσης λογικής καθώς οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εμφανίζονται παντού θετικές, έγινε από την κ. Μ. Ξαφά, σύμφωνα με την Εφσυν, στη «κλειστή λέσχη» του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες. Στη συνάντηση συμμετείχαν  εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων, που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων, και από ελληνικής πλευράς η Μιράντα Ξαφά, πρώην εργαζόμενη στο ΔΝΤ, γνωστή για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της και πρόσωπο κοντά στο Κυρ. Μητσοτάκη.

«Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει», κατέληξε το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

ΝΔ: Δεν είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη η Μ. Ξαφά-Συκοφαντίες του Μαξίμου

«Η Μιράντα Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη» τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στο σχόλιο του Μ. Μαξίμου αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει».

«Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια. Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» σημειώνει η Ν.Δ.

Διερωτάται τέλος αν «θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του ‘συναρχηγού’ του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίεςς».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here