Τα Jumbo απέσυραν τη σακούλα με το γραμματόσημο του Χίτλερ

«Συγγνώμη, δεν θεωρήσαμε ότι ένα γραμματόσημο εποχής θα προκαλούσε λάθος συνειρμούς,  μόλις μας ενημέρωσε πελάτης αποσύραμε τη σακούλα δώρων», ανακοίνωσε το Jumbo μετά το θόρυβο που ξέσπασε.

Η σακουλα πωλείτο 0,50  ευρώ.

Η χάρτινη σακουλα πιθανόν  ήταν ατυχούς έμπνευσης ιστορικη αναφορά στα μαύρα Χριστουγεννα και στην τραγική Πρωτοχρονιά  που πέρασαν (όσοι επέζησαν)  το 1940 στο Λονδινο , που τότε με αεροπορικές επιδρομές ο Χίτλερ  ισοπέδωσε και προκαλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά στην πρωτεύουσα (μόνο στις 29 Δεκεμβρίου έρριξε 100.000 βόμβες  η Λουτφάβε)

St Paul's Cathedral in the Blitz, London 1940

Η σακουλα που αποσύρθηκε έδειχνε ομως ξεκάρφωτα  το Μπινγκ Μπεν, ένα χαρακτηριστικό κοκκινο λεωφορείο,  ενα γραματόσημο με το Χιτλερ και μια σφραγίδα του κράτους του με τη σβάστικα -α, και ένα λουλούδι….

Τα Jumbo στην απολογία τους αναφέρουν ότι «δεν ειχαμε αντιληφθεί ότι η σακουλιτσα  με ένα γραμματόσημο εποχής που πουλουσαμε τόσο καιρό θα μπορουσε να προκαλέσει τόσο λάθος συνειρμους. Οταν το αντιληφθήκαμε απο πελάτη μας, την αποσύραμε»

Εν ολιγοις με τουπέ δηλώνουν οτι δεν τους ενοχλησε ο θόρυβος που προκλήθηκε απο τα ΜΜΕ αλλά «ένας πελατης» τους (μην παίρνουμε και θάρρος….), επιμένουν δε ουσιαστικά στην επιλογή τους υπερασπίζοντάς την ως ιστορική. Και βέβαια ιστορικά υπήρξε ο Χίτλερ και τα γραμματόσημά του και θα μπορουσε να αναφέρεται καποιος σε αυτά, αλλά σε «σακούλα εποχής» δεν κοτσάρεις ξεκάρφωτα ενα χίτλερ με μια σβάστικα, εκτός κι αν υπαινισσεσαι ότι μέχρι να βομβαρδισθεί το Λονδίνο οι Βρετανοί έκαναν τα στραβά μάτια στο Χίτλερ και ήλπιζαν να εκτονωθεί στην ανατολικη Ευρώπη -άντε και στη Γαλλία. Τώρα ποιος ανόητος θεώρησε οτι τα «λέει» όλα αυτα με την σακούλα περί ης ο λόγος, ξεπερνά την δική μας αντίληψη αλλά και των πελατών μας….

Αν δεν ήταν αμιγώς ανοησία ή και «σαμποτάζ», θα μπορουσε να πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο στο σκεφτικό ότι «καλυτερα να σε βριζουν, παρά να μη μιλάνε καθόλου για σένα…»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here