Τα φιστίκια «κρατάνε σε φόρμα» τις αρτηρίες

Η πρωτεΐνη που περιέχεται στο φιστίκι βοηθά τις αρτηρίες μας να διατηρούνται σε καλύτερη φόρμα και να μην σκληραίνουν με το πέρασμα του χρονου

Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και δημοσιεύουν τα συμπεράσματά τους στην ιατρική και διατροφική επιθεώρηση «The Journal of Nutrition»

Για να απομονωθούν οι επιδράσεις των πρωτεϊνών του φυστικέλαιου και των βιοδραστικών, οι ερευνητές παρασκεύασαν 2 μείγματα: ένα μείγμα που περιείχε τα υγιεινά έλαια, τις φυτικές ίνες και την πρωτεΐνη από τα ασπράδια του αυγού και ένα μείγμα που περιείχε φυστίκι. Και τα δύο μείγματα είχαν την ίδια περιεκτικότητα σε λίπος

Χορήγησαν τα μείγματα σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείςκαι εν συνεχεία παρακολούθησαν την «ευλιγισία» των αγγείων τους με ειδική τεχνική υπερήχων. Παράλληλα παρακολούθησαν και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων όσων μετείχαν στο πείραμα

Διαπίστωσαν ότι το μείγμα με τα φιστίκια βοήθησε τους μετέχοντες να μειώσουν σημαντικά  τα τριγλυκερίδα στο αιμα τους και να διατηρήσουν πιο εύκαμπτες τις αρτηρίες τους

Οι ειδικοί αποδίδουν τα ευεργετικά αποτελέσματα στις πρωτεϊνες των φιστικιών αλλά και στις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που το συγκεκριμένο τρόφιμο περιέχει -ότι το «πακέτο» δηλαδή σαν σύνολο προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση. Εικάζουν ότι ίσως το σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε το αμινοξύ αργινίνη των φιστικιων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here