Τα εκρηκτικά ή πάντως «παράξενα ζευγάρια» της κυβέρνησης

Η πράξη θα δείξει όπως πάντα αν γεφυρώνεται η αποσταση μεταξύ ευκταίου και ρεαλιστικού όσον αφορά στην  ομαλή «συγκατοίκηση» των πολιτικών διδύμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε υπουργεία.

Η κυβέρνηση θέλει να αφοσιωθεί σε μια <<αισιόδοξη  ΔΕΘ>> και γενικά σε θετική προεκλογικη περίοδο, όμως πολλοι φοβώνται ότι οι πολιτικές και προσωπικες συγκρούσεις δεν θα λείψουν στα υπουργεία όπου πειραματίζονται με πολύ διαφορετικά μίγματα.

Εύθραυστες ισορροπίες σε Προστασίας του Πολίτη-Αμυνας

Εκτιμούν πολλοί ότι δεν θα βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης μεταξύ της  υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και της  υφιστάμενης  της Κατερίνας Παπακώστα. Αναμένεται να συγκρουστουν τοσο στην αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, οσο και σε σχετικά απλά ζητηματα όπως οι παρεμβασεις του Ρουβίκωνα

Αλλο ακραίο υπουργικό δίδυμο  είναι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπληρωτή Παναγιώτη Ρήγα. Ακομα και ο συγκαταβατικός Φώτης Κουβέλης δεν μπορεσε να βρει κοινή γραμμή πλεύσης με τον Κουβελη, πόσο μάλλον ο πιο κομματικός Ρήγας.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (σημητικής προέλευσης) θεωρειται επίσης αρκετά συντηρητικη επιλογή στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.. Επίσης ήταν υπουργός Υγείας για την περίοδο που ο Παύλος Πολακης θέτει ζήτημα ότι φαγώθηκαν λεφτά απο το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δύσκολη θα ειναι και η συνύπαρξη αριστερού  δικηγόρου που έχει υπερασπιστεί τους <<Πυρηνες>>  με δεξιό εισαγγελέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δηλαδή μεταξύ του Μιχάλη Καλογήρου και του Δημητρη Παπαγγελόπουλου. Ο δεύτερος μάλιστα έχει και ενα ιδιόρρυθμο ρεκορ, να έχει αναλάβει πολλές εξαιρετικα σημαντικές υποθέσεις και να έχει βάλει τις περισσότερες στο αρχείο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here