Της ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΑ

«Τσουνάμι», «θύελλα αντιδράσεων», «βραδυφλεγής βόμβα» και άλλες παρόμοιες καταστροφές επιστρατεύονται από χθες για να περιγράψουν τις αντιδράσεις κάποιων συντηρητικών δικαστικών λειτουργών που διαφώνησαν με το αυτονόητο της έκκλησης για την υπεράσπιση της ζωής του οποιουδήποτε κρατούμενου για τον οποίο έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Ο δικαστικός και εισαγγελικός χώρος δεν διακρίνονται δυστυχώς ούτε για τον προοδευτισμό ούτε για τη σύγχρονη ματιά σε ένα καλύτερο σύστημα δικαίου για όλους. Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι ακόμα και η τόσο λιτή και προσεκτική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την έκκληση πρώτα και κύρια της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν κινδυνεύει η ζωή ενός απεργού πείνας, ξάφνιασε ακόμα και σοκάρισε συντηρητικούς δικαστές που φυσικά δεν διαφωνούν στο αυτονόητο, αλλά τους είναι στενάχωρο ότι στην προκειμένη περίπτωση ο κρατούμενος καταδικάστηκε ως μέλος της 17 Νοέμβρη για πολλές εκ προθέσεως δολοφονίες.

Αυτές όμως οι αντιδράσεις δεν έχουν καμιά σχέση με τα λόγια μίσους και φανατισμού που καταγράφονται στα κοινωνικά δίκτυα και προέρχονται από δικαστικούς λειτουργούς κι όχι από χούλιγκαν γηπέδων.

Δεν έχουν επίσης καμιά σχέση με τη συντονισμένη προβολή στα ΜΜΕ Πέτσα των διαφωνούντων που τόσο στενά έχουν συνδέσει την καριέρα τους με τη αφοσίωσή τους στο κόμμα και στη Ν.Δ.. Κι από ότι φαίνεται είναι αυτοί που συντονίζουν όλη την εκστρατεία λάσπης προς τα πρόσωπα του προεδρείου της ΕνΔΕ και ειδικά του προέδρου της, τον οποίο οι ίδιοι στήριζαν όταν ασκούσε σφοδρή και πολύ συστηματική κριτική σε ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι οι ίδιοι που θήτευσαν σύμβουλοι υπουργών της Ν.Δ. ενώ υπηρετούσαν και στη διοίκηση της Ένωσης, ήταν οι ίδιοι που δημιούργησαν τη ρήξη στην ΕνΔε επειδή τόλμησε να τοποθετηθεί αρνητικά στην ασυλία που έδωσε η κυβέρνηση στους τραπεζίτες κλπ. Είναι οι ίδιοι που αμέσως μετά αμείφθηκαν με προαγωγές λόγω αυθαίρετης αύξησης των  θέσεων προέδρων Εφετών. Είναι τέλος οι ίδιοι που εδώ και χρόνια διατυπώνουν τις πλέον ακραίες θέσεις για την όλο και μεγαλύτερη αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα στην οποία και έπαιξαν και παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.

Όσον αφορά τέλος τον αρεοπαγίτη κ. Ι. Ντογιάκο, ο οποίος με βαρυσήμαντη δήλωση αποχώρησε από μέλος της ΕνΔΕ, μας θύμισε δυστυχώς την οικειοθελή αποχώρηση από την ΕΣΗΕΑ των πλέον αντιδεοντολογικών με της αρχές της ενημέρωσης αστέρων της «δημοσιογραφίας».

Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι ο Ι. Ντογιάκος ο αντιεισαγγελέας που λοιδορήθηκε φανατικά στο παρελθόν από συγκεκριμένα κέντρα παραεξουσίας τα οποία και έβαλαν «βέτο» στην εκλογή του στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και που τώρα τον αποθεώνουν

Από Εφημερίδα των Συντακτών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here