Τ.Χριστοδουλοπούλου: Ο Βοτανικός θα είναι ελεύθερος χώρος προσφύγων

ΦΩΤΟ: IN TIME

O Boτανικός θα είναι ελεύθερος χώρος και οι πρόσφυγες θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ό,τι ώρα θέλουν, σε αντίθεση με την Αμυγδαλέζα όπου είναι χώρος κράτησης με αστυνομικές εγκαταστάσεις, ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» η κ.Χριστοδουλοπούλου κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορούν οι άνθρωποι που έχουν μπει από τα νησιά και έχουν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής να εγκλειστούν σε στρατόπεδο κράτησης, πρέπει να πάνε σε χώρους φιλοξενίας».  Παραδέχθηκε ότι η μεταφορά δεν μπορεί να γίνει «από τη μια στιγμή στην άλλη» , αξιολόγησε όμως ως θετικό βήμα ότι βρέθηκε ο χώρος «σε συνεργασία μας και με τον δήμαρχο».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι χθες Τετάρτη τοποθετήθηκαν πιλοτικά πέντε σπίτια στον χώρο στο Βοτανικό και ότι από σήμερα θα γίνει πλήρης ανάπτυξη όλων των σπιτιών με την χωρητικότητα να εκτιμάται στα 600 άτομα καθώς στο Πεδίον του Άρεως όπως είπε υπολογίζεται ότι μένει ένας σταθερός αριθμός που κυμαίνεται -με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις- γύρω στα 400 άτομα.

Για τον υπό διαμόρφωση χώρο στο Βοτανικό συμπλήρωσε ότι θα είναι περιφραγμένος, με αστυνομικές περιπολίες γύρω από αυτόν, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκτός των σπιτιών και μεγάλες σκηνές αλλά και χώροι συγκέντρωσης για παιδιά και ενήλικες για όσο διάστημα θα θελήσουν να μείνουν.

 

Για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως, η υπουργός τόνισε ότι «κάνουμε τα πάντα για να είναι η ζωή τους εκεί η προσωρινή καλύτερη» ενώ εξηγώντας την κυβερνητική στρατηγική είπε ότι «δώσαμε μήνυμα αρχικά ότι ο χώρος δεν θα είναι μόνιμος» αλλά «όταν είδαμε ότι έρχονταν όλο και περισσότερο αποφασίσαμε να προσφέρουμε ο, τι έχει το κράτος σε παροχές για να είναι η ζωή τους καλύτερη».

Εκτίμησε ότι το Πεδίο του Άρεως έχει μετατραπεί σε «πάρκο αλληλεγγύης» ενώ με νόημα υποστήριξε ότι και στη Γερμανία που έχει 11 εκατομμύρια αλλοδαπούς αυτοί μένουν στα πάρκα μέσα σε σκηνές.

 

Οσο για τα ευρωπαικά κονδύλια για το μεταναστευτικό, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χαθούν. Πρόκειται όπως ανέφερε για κονδύλι που θα εκταμιευθεί σε ορίζοντα 7ετίας και αφορά περίπου 60 εκατομμύρια το χρόνο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here