Σύσταση CDC για διπλές μάσκες: Δυο χειρουργικές ή συνδυασμός με υφασμάτινη

Νέα έρευνα του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας των ΗΠΑ έδειξε ότι η μετάδοση του ιού μπορεί να μειωθεί μέχρι και 95% αν κάποιος που έχει μολυνθεί και κάποιος που δεν προσβληθεί φορούν αμφότεροι σφιχτές χειρουργικές μάσκες ή έναν συνδυασμό πάνινης και χειρουργικής. 

Η Dr. Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) ανακοίνωσε τα ευρήματα στη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους Αμερικανούς να φορούν «μάσκα που εφαρμόζει σωστά» και έχει δύο ή περισσότερα στρώματα.

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες για τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρικής θητείας του.    «Με τον αριθμό από νοσηλείες και θανάτους να παραμένει υψηλός, τώρα είναι η στιγμή να επιστρέψουμε στις απαραίτητες προϋποθέσεις της μάσκας», είπε η Dr. Rochelle Walensky, προσθέτοντας, «Το βασικό είναι ένα: οι μάσκες λειτουργούν όταν έχουν καλή εφαρμογή και φοριούνται σωστά».

Πριν από μερικές ημέρες, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της ομάδας κατά του κορωνoϊού στις ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης για χρήση διπλής μάσκας στην αποτροπή της μετάδοσης του ιού.   «Είναι πιθανό το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων να συστήσει δύο μάσκες», είπε στην εφημερίδα Washington Post ενώ σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση είχε δηλώσει ότι «είναι κοινή λογική πως οι δύο μάσκες θα ήταν πιο αποτελεσματικές».

Με πληροφορίες από New York Times   Πηγή: www.lifo.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here