Συστάσεις απελπισμένου Μητσοτάκη σε Μοσκοβισί: Να είσαι προσεκτικός στις δηλώσεις σου για έξοδο από τα μνημόνια-Κυβέρνηση: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο κ. Μητσοτακης, μέσα στην απελπισία του για το γεγονός ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί σε καμία του πρόβλεψη, έφτασε στο απίστευτο σημείο να κάνει παρατηρήσεις ακόμη και στον Πιέρ Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων, καλώντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του!

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη στη ΝΔ, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος.

Οι απαράδεκτες συστάσεις Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τα περί τρίτου αχρειάστου μνημονίου και τετάρτου μνημονίου και ανέφερε ότι τον Αύγουστο δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, «εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον Π. Μοσκοβισί «να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

Ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε την πολιτικά πρωτοφανή κίνηση του προέδρου της ΝΔ: «Μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ»

Θύμωσε νωρίτερα και ο Χατζηδάκης (!)

«Το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί», τόνισε νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, να συμβιβαστεί με αυτό το γεγονός και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα. Σχολίασε ότι νωρίτερα στο κοινοβούλιο,ο κ. Χατζηδάκης θύμωσε με την αλήθεια.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε:

Παρακολουθήσαμε πριν από λίγη ώρα τον κ. Χατζιδάκη να θυμώνει, στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον ευρωπαίο επίτροπο κ. Μοσκοβισί.

 Ο κ. Χατζιδάκης, όμως, στην πραγματικότητα θύμωσε με την αλήθεια. Θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο.

Ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και ότι η Ελλάδα πέτυχε μία πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο.

Θύμωσε όμως και με το γεγονός ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση δεν θα γίνεται πλέον στη βάση των μέσων αλλά στη βάση των στόχων, ως προς τους οποίους θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πολιτική ευελιξία από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Χατζιδάκης, αντί να θυμώνει, θα πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here